Ondernemen

Een zaak starten

Een eigen zaak starten is spannend, maar er komt heel wat bij kijken. Een advocaat kan een goede raadsman zijn en helpt u de juiste keuzes te maken bij de opstart van uw zaak en later.

Meer weten

Intellectuele eigendom

Wilt u uw eigen ontwerpen, uitvindingen of producten of die van u bedrijf beschermen? Dat kan op verschillende manieren en ongetwijfeld ook binnen uw budget. Het intellectuele eigendomsrecht biedt vele mogelijkheden. U hebt misschien al gehoord van auteursrechten, merkenrecht, modellenrecht, octrooien of patenten, … Maar wat moet u kiezen? Een advocaat in intellectuele eigendomsrechten kan u als geen ander uitleggen waar u precies behoefte aan hebt en hoe u het best te werk gaat.

Meer weten

Online contracten

De ondernemer is actief op internet. Het aantal webwinkels groeit exponentieel en talrijke diensten worden alleen nog online aangeboden. Daar horen online contracten bij. Met goed opgestelde bijzondere en algemene voorwaarden verloopt de online verkoop of dienstverlening extra efficiënt. Gevolg: ondernemer en klant zijn tevreden. Een advocaat kan daar van bij het begin bij helpen en u zo veel ellende achteraf besparen.

Meer weten

Faillissement

Een faillissement kan verregaande gevolgen hebben voor verschillende partijen. Niet alleen de ondernemer zelf, maar ook zijn personeel, leveranciers en klanten worden erdoor geraakt. Een advocaat kan helpen om de nadelige gevolgen van een faillissement zo veel mogelijk te beperken. Ook op voorhand kan hij raad geven om een faillissement te vermijden.

Meer weten