Aan het werk

Zowel werkgever als werknemer wordt regelmatig geconfronteerd met juridische vragen of problemen. Een advocaat kan van bij de start (arbeidsovereenkomst) helpen en adviseert u in elke verdere fase van de arbeidsrelatie. Ga dus niet uit van een standaardcontract of copy-paste-aanpassingen, maar zorg ervoor dat het contract aangepast is aan het bedrijf en de voorwaarden uit de sector.

Waarom raadpleegt u als werknemer het best een advocaat?

Ook de werknemer kan zijn arbeidsovereenkomst door een advocaat laten nalezen. Krijgt u als handelsvertegenwoordiger een premie op uw verkoop in overeenstemming met de marktsituatie? Moet uw contract worden aangepast als u in het buitenland voor uw bedrijf gaat werken? Mag u eisen dat de kostenvergoedingen contractueel vastgelegd worden? Onthoud dat u het best niets ondertekent dat u niet begrijpt.

Waarom raadpleegt u als werkgever het best een advocaat?

Een advocaat kan u eerst en vooral bijstaan bij de arbeidsovereenkomst. Hij helpt een werkgever te kiezen welk type arbeidsovereenkomst (arbeider/bediende, bepaalde/onbepaalde duur, voltijds/deeltijds) het meest geschikt is, al dan niet een niet-concurrentiebeding Info  in te lassen, en hoe hij het loon van de werknemer fiscaal kan optimaliseren. Hij ziet erop toe dat het arbeidsreglement en bedrijfswagenreglement actueel zijn en kan risico’s als schijnzelfstandigheid identificeren.

Uit de praktijk