Advocatenrun 2022

Op zondag 12 juni gaf de Orde van Vlaamse Balies opnieuw het langverwachte startschot van de Advocatenrun! De vorige Advocatenrun dateert al van 2019, de edities van 2021 en 2020 konden niet doorgaan, corona weet u wel. Veel mensen waren duidelijk blij dat de OVB met de Advocatenrun weer aanknoopte bij de traditie.

Mr. Hendrik Schoukens finishte als eerste bij de 5km en mr. Caroline Vlaminck als eerste vrouw. Mr. Brent Van Lierde won de 12km en mr. Charline Ampe kwam als eerste vrouw over de streep. Met gepaste trots melden wij dat het op beide afstanden een advocaat was die als eerste de eindmeet haalde!

De kantorencompetitie werd op de 5 km gewonnen door Nelissen Grade en op de 12 km door Cutsem Wittamer Marnef & Partners.

Ontdek alle winnaars en de aankomsttijden van alle deelnemers. U leest hieronder ook de reactie van een winnaar en van enkele opmerkelijke deelnemers. Wij wensen hen allen van harte proficiat en danken de supporters voor hun aanmoedigingen!

Bekijk de fotoreportage >>

Dit was de Advocatenrun 2022

Winnaars 5 km

 • 1ste advocaat heren: mr. Hendrik Schoukens (balie Brussel Nl)
 • 1ste advocaat dames: mr. Caroline Vlaminck (balie Dendermonde)
 • 1ste niet-advocaat heren: Joeri De Smet
 • 1ste niet-advocaat dames: Catherine De Moor
 • 1ste junior (t.e.m. 16 jaar) jongens: Emiel Detienne
 • 1ste junior (t.e.m. 16 jaar) meisjes: Suzanne Detienne
 • Winnaar kantorencompetitie: Nelissen Grade

Bekijk de volledige uitslag >>

OVB-bestuurder Kathleen Vercraeye gaf het startschot van de 5 km. Zij nam de honneurs waar in plaats van OVB-voorzitter Peter Callens die in Wenen de OVB vertegenwoordigde op een internationale conferentie. 

OVB-bestuurder Erik Valgaeren was een van de deelnemers aan de 5 kilometer. Hij had nochtans heel graag 12 km gelopen maar dat lukte deze keer niet door een blessure die hij opliep tijdens de Ten Miles in Antwerpen. Ook mr. Griet Van Durme moest zich noodgedwongen beperken tot de 5 km.

"Ik heb last van mijn knie, ik heb nog geen enkele editie van de Advocatenrun gemist, wel is het de eerste keer dat ik maar 5 kilometer kan meelopen."

Mr. Griet Van Durme

Als sportverantwoordelijke van de Gentse balie was mr. Van Durme wel teleurgesteld dat er nauwelijks confraters van haar balie meeliepen. 

Deze keer was het een advocaat die als eerste over de streep kwam bij de 5 km. Mr. Hendrik Schoukens liep exact even snel als de niet-advocaat die in 2019 de snelste was. Beiden deden er 18'54" over.

Verbluffend was ook de prestatie van twee bijzonder jonge deelnemers: Emiel (9 jaar) werd 18de en Suzanne (10 jaar) Detienne 19de. Na afloop vertelde Suzanne grootmoedig dat ze haar jongere broer had laten winnen, hoe schoon is dat. De appel valt trouwens niet ver van de boom want hun papa, mr. Gust Detienne, werd verdienstelijk 7de op de 12 km. 

Winnaars 12 km

 • 1ste advocaat heren: mr. Brent Van Lierde (balie Brussel Nl)
 • 1ste advocaat dames: mr. Charline Ampe (balie Brussel Nl)
 • 1ste niet-advocaat heren: Sven Huts
 • 1ste niet-advocaat dames: Nele Stinckens
 • 1ste junior (t.e.m. 16 jaar) meisjes: Rana Yilmaz
 • Winnaar kantorencompetitie: Cutsem Wittamer Marnef & Partners

Bekijk de volledige uitslag >>

De deelnemers aan de 12 kilometer zetten een bijzonder straffe prestatie neer: 14 deelnemers kwamen binnen het uur over de eindmeet, dat zijn er 8 meer dan bij de vorige editie in 2019. Ook hier was een advocaat de absolute winnaar met een toptijd van 46'04". Of hij blij was met zijn puike prestatie vroegen we hem meteen na de finish:

"Ongetwijfeld wel maar vraag het mij over 10 minuten nog eens dan zal ik nog veel blijer zijn, denk ik."

Mr. Brent Van Lierde

Waarna hij in de schaduw op het gras ging liggen om te bekomen van de zware inspanning.

In 2019 leverde advocatenkantoor LM&DS nog de snelste lopers maar een nieuwe zege zat er niet in: Cutsem Wittamer Marnef & Partners en het kantoor Stibbe waren hen te snel af. 

"Dit is echt wel work-life in balans in de praktijk!"

Kathleen Vercraeye, bestuurder OVB

Graag nog uw applaus voor de bijzonder verdienstelijke prestatie van Rana Yilmaz, ze is nog maar 12 maar kwam als eerste -16 jarige over de streep

Winnaars Kidsrun

 • 1ste junior (-12 jaar) jongens: Rubens Wens
 • 1ste junior (-12 jaar) meisjes: Lotte Wens

Bekijk de volledige uitslag >>

Met dank aan

Voor de Advocatenrun kan de OVB rekenen op steun van volgende partners:
    

Ook zij hielpen om dit mogelijk te maken
 • Hoofdsponsor Precura
 • Sportclub ZA-Team (Zoniën Athletics Team) Ook voor de elfde editie kan de OVB rekenen op de logistieke steun van het ZA-Team voor de organisatie van de Advocatenrun.