Ga verder naar de inhoud
Aardbeving
28/02/23

Advocaten steunen de slachtoffers van de zware aardbevingen in Turkije & Syrië

Op 6 februari 2023 werden Turkije en Syrië opgeschrikt door zware aardbevingen met een kracht van 7,8 en 7,5 op de schaal van Richter. Het dodental blijft oplopen en de ravage is enorm. Om de wederopbouw te helpen nemen advocaten initiatieven om geld in te zamelen en steun te leveren.

Boek
Boek - prof. mr. F. Ibili

Het initiatief van prof. mr. Fatih Ibili

Prof. mr. F. Ibili is raadsheer in het Gerechtshof Den Haag, hoogleraar personen-, familie- & jeugdrecht aan University of Groningen en lid van de Staatcommissie voor het Internationaal Privaatrecht. In kader van zijn expertise schreef hij dan ook de 'Nederlandse vertaling van het Turks Burgerlijk Wetboek en aanverwante wet- en regelgeving'.

“Mijn geboortestad Gaziantep (met meer dan 1 miljoen inwoners) in Turkije is hard getroffen door de aardbeving. De beelden zijn hartverscheurend.”
- prof. mr. F. Ibili

Maar hij is ook afkomstig uit de getroffen streek. En daarom wil hij de totale opbrengst van een gesigneerde versie van bovenstaand genoemd boek doneren - aan jou de keuze - naar Giro 555 of AFAD Turkije. Deze actie is in samenspraak met Selma Hoedt, uitgever bij Boom Juridisch.

Het boek kost €50 (exclusief €4 verzendkosten) en wordt je per post toegezonden.

Het initiatief van mr. Nur Demirtas

Mr. Nur Demirtas (balie Gent) schreef een open brief op haar LinkedIn en verspreidde ook via de balie haar oproep.

Als Turkse Gentenaar en advocaat denkt ze aan de slachtoffers, en in het bijzonder aan de meer dan 94 advocaten die zijn omgekomen bij deze ramp.

Als moeder denkt ze niet alleen aan de honderden baby’s en kinderen die onder brokstukken, betonblokken en de vrieskou gingen inslapen; maar ook aan hen die nu als weeskind zonder middelen verder moeten.

Dit alles terwijl de rest van de wereld meekijkt en tegelijkertijd meelijdt. Want leed kent geen ras, geslacht, religie, kleur, taal of etniciteit. Leed is universeel en deelbaar. Het verdriet is immens, maar kan toch worden verlicht door medeleven, opnieuw leven en een toekomst geven. En medeleven is elkaar steunen.
- mr. Nur Demirtas

Heb je ook een initiatief vanuit de advocatuur om deze ramp te steunen?