Ga verder naar de inhoud

Advocaat op school

Advocaat op school wil kinderen en jongeren kennis laten maken met de fascinerende wereld van de rechtsstaat en de cruciale rol van advocaten.

Wie zijn de advokadetten?

Advocaat.be heeft een spannend en educatief programma ontwikkeld binnen het kader van Advocaat op School om kinderen van 11-12 jaar de fundamenten van de rechtstaat bij te brengen.

Meer lezen

Advocaat op de middelbare school

Advocaat.be heeft een speciaal programma ontwikkeld om je leerlingen die binnenkort belangrijke studiekeuzes moeten maken, een dieper inzicht te geven in de rechtstaat. Maak kennis met "Advocaat Op School," een inspirerende ervaring die jongeren aanmoedigt om hun interesse in recht en gerechtigheid te verkennen en te volgen.

Meer lezen

Advocaten komen naar jouw school

Onze ervaren advocaten staan klaar om boeiende presentaties, interactieve fotoverslagen en/of een spannend spel te delen met je leerlingen. Ze brengen de complexe concepten van de rechtstaat op een toegankelijke manier tot leven en stimuleren kritisch denken.

De balie zal met jou contact opnemen over de praktische invulling van het project. Met hen kan je duidelijke afspraken maken op maat.

Advocaten in rechtbank Gent
Advocaten in rechtbank Gent - De Klikfabrik

En brengen je naar de rechtbank

Maar dat is nog niet alles! We bieden ook de unieke gelegenheid voor je leerlingen om een kijkje te nemen achter de schermen van de rechtbank. Onze advocaten zorgen voor boeiende rollenspel waarbij je leerlingen de rechtbank van dichtbij kunnen ervaren. Ze zullen versteld staan van de dynamiek van de rechtspraak en de impact die advocaten hebben op gerechtigheid.

Wat kost dit?

Het beste? Advocaat Op School is volledig gratis! We willen dat zoveel mogelijk scholen en leerlingen toegang hebben tot dit waardevolle initiatief.

Schrijf je nu in!

Jouw gegevens

Maak je keuze

Lees in onze privacy policy wat er met je gegevens gebeurt als je dit formulier inzendt

Nog vragen?