Ga verder naar de inhoud

Advokadetten

Ontdek de magie van recht en gerechtigheid en word een Advokadet!

Advocaat.be heeft een spannend en educatief programma ontwikkeld om kinderen van 11-12 jaar (6de leerjaar) de fundamenten van de rechtstaat bij te brengen.

School
School - iStock

Een advocaat komt naar jouw school

Onze enthousiaste advocaten staan te trappelen om naar jouw school te komen en boeiende presentaties te geven die speciaal zijn afgestemd op kinderen van deze leeftijdsgroep. Via een interactieve les, een spel en visueel materiaal zetten we de complexe concepten van de rechtstaat om in begrijpelijke en spannende verhalen. Je leerlingen krijgen de kans om te ontdekken hoe wetten worden gemaakt, waarom rechtvaardigheid zo belangrijk is en hoe advocaten een cruciale rol spelen in onze samenleving.

Advocaat in rechtbank Turnhout
Advocaat in rechtbank Turnhout - De Klikfabrik

En brengt je leerlingen naar de rechtbank

En dat is nog niet alles! We willen de leerervaring van je leerlingen verrijken door ze mee te nemen op een onvergetelijke reis naar de rechtbank. Onze advocaten leiden een rollenspel waarbij je leerlingen de kans krijgen om de rechtbank van dichtbij te ervaren en zelfs deel te nemen aan een rechtszaak. Dat zal hun inzicht verdiepen en hen laten zien hoe de rechtstaat echt werkt. Ze zullen namelijk zelf alle rollen in de rechtbank spelen en beleven.

School
School - iStock

We begrijpen dat kinderen van 11-12 jaar nieuwsgierig zijn en vol vragen zitten. Daarom zorgen onze advocaten voor een interactieve omgeving waarin je leerlingen kunnen deelnemen en hun vragen kunnen stellen. We willen hun nieuwsgierigheid voeden en hen aanmoedigen om kritisch te denken over rechtvaardigheid, gelijkheid en respect voor anderen. Jong geleerd is namelijk oud gedaan!

En het beste nieuws? Deelname aan Advocaat Op School is volledig gratis! We willen dat alle kinderen, ongeacht hun achtergrond, de kans krijgen om de fundamenten van de rechtstaat te leren kennen en hun passie voor rechtvaardigheid te ontwikkelen.

Schrijf je klas in!

Maak van je klas een plek waar de magie van recht en gerechtigheid tot leven komt. Schrijf je school vandaag nog in voor Advocaat Op School en geef je leerlingen de kans om de fundamenten van de rechtstaat op een boeiende en interactieve manier te ontdekken.

Jouw gegevens

Maak je keuze

Lees in onze privacy policy wat er met je gegevens gebeurt als je dit formulier inzendt

Nog vragen?