Mijn huis
Eindelijk, jouw eigen stek! Heb je gekocht of verkoop, huur of verhuur je. Een woning moet een veilig thuishaven zijn, wat er ook gebeurt.
Ik heb problemen met mijn nieuwe huis, wat nu?
Eindelijk, je eigen huis! Maar dan duiken er problemen op. Waar alles nog perfect in orde leek bij de aankoop, worden al snel gebreken zichtbaar. Vocht in de muren, een verwarming die niet naar behoren werkt, een verontreinigde bodem … Daar had je niet op gerekend. Meer zelfs: mocht je de gebreken op voorhand hebben gekend, dan zou je de woning voor een lagere prijs of zelfs niet hebben gekocht.
Ik wil samenwonen
Als jij en je partner ervoor kiezen samen te wonen, is het belangrijk je goed te informeren over de gevolgen. Er bestaan namelijk grote, juridische verschillen tussen de verschillende samenlevingsvormen.
Hoe kan ik een bouwgeschil oplossen?
Je bent je droomhuis aan het bouwen, maar stelt een fout aan je woning vast. Wat nu? De meeste aannemers en architecten beschikken over een verzekering voor schadegevallen bij klanten, maar wanneer je niet tot een akkoord kan komen, kan je de aannemer of architect in gebreke stellen.
Ik heb ruzie met mijn buren, wat nu?
Beter een goeie buur dan een verre vriend! Helaas is dat niet altijd het geval. Soms escaleren frustraties en kleine problemen tot hoogoplopende ruzies. Van lawaaioverlast en recht op doorgang tot overhangende takken, alle denkbare scenario’s zijn al tot voor de rechtbank gekomen.
Mijn huis heeft verborgen gebreken, wat moet ik doen?
Eindelijk, je eigen thuis! Maar dan duiken er problemen op. Waar alles nog perfect in orde leek bij de aankoop, worden al snel gebreken zichtbaar. Vocht in de muren, een verwarming die niet naar behoren werkt, een verontreinigde bodem … Daar had je niet op gerekend. Meer zelfs: mocht je de gebreken op voorhand hebben gekend, dan zou je de woning voor een lagere prijs of zelfs niet hebben gekocht.
Zoek een advocaat
Niet zeker over uw situatie en u wil een advocaat in de buurt zoeken?
Actuele topics
Tijdelijke maatregel: geen celstraf bij veroordeling onder vijf jaar
Door de overvolle gevangenissen is er besloten dat alleen mensen met een straf van meer dan vijf jaar voorlopig meteen naar de gevangenis moeten.
Hoe werkt dat, een advocaat nemen?
Je bent altijd vrij om zelf een advocaat te kiezen. Vraag uiteraard wel steeds op voorhand aan jouw advocaat of die je bij jouw specifieke vragen kan helpen. Elke advocaat heeft namelijk zijn eigen kennis en ervaring.
Zit je in een andere situatie?
Drugs en geweld
Twee onderwerpen waar we liever van wegblijven, maar soms kom je toch in een situatie terecht waar je geconfronteerd wordt met deze zaken.
Na het leven
Wat je na jouw leven achterlaat, kan je makkelijk op voorhand regelen. Een advocaat staat jou en jouw dierbaren bij.
Op school
Een school is een inspirerende omgeving. Maar soms word je er geconfronteerd een moeilijke situatie. Ontdek wat je dan kan doen.
In het verkeer
Je begeeft je dagelijks in het verkeer: voor je werk, om naar school te gaan, voor je hobby's,... Soms loopt het daar wel eens mis. Maar wat kan je dan doen?
Ondernemen
Ondernemen betekent vaak je passie najagen en je dromen waarmaken. Maar er komt ook heel wat bij kijken. Een advocaat helpt jou bij elke stap.
Financiële zaken
Geld maakt niet gelukkig, durft men al eens te beweren. Maar financiële zorgen wegen (zeer) zwaar. Ontdek wat je kan doen als je het moeilijk hebt.
Op het werk
In werkrelaties rijzen soms juridische vragen. Een advocaat staat jou bij en adviseert en bemiddelt waar nodig.
Relatie en gezin
Familie is belangrijk voor jou, en je wil alles voor hen doen. Maar relaties worden complexer en het traditionele gezin komt minder voor. Een advocaat helpt jou daarmee.