Ga verder naar de inhoud

Na het leven

Wat je na jouw leven achterlaat, kan je makkelijk op voorhand regelen. Een advocaat staat jou en jouw dierbaren bij.

8 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 8 items op pagina 1 van de 2.

Hoe is de verdeling van een erfenis?

De wet bepaalt wie erft. Afhankelijk van je burgerlijke status en je familiesituatie is het antwoord op deze vraag dus anders.

Meer lezen
Overleg

Testament

Er zijn verschillende soorten, met elk hun voor- en nadelen. Essentieel is wel dat je het opneemt. Lees hier hoe je dat doet.

Meer lezen
Overleg

Wat zijn mijn erfrechten als echtgenoot?

Je man of vrouw is overleden; Dit brengt een berg verdriet mee maar helaas ook heel wat papierwerk. Wat zijn jouw rechten nu?

Meer lezen
Overleg

Wat zijn mijn erfrechten als kind?

Je moeder of vader is overleden. Dit brengt een berg verdriet mee maar helaas ook heel wat papierwerk. Wat zijn jouw rechten nu?

Meer lezen
Grootouder & kind

Successierechten: wat kost een erfenis?

Als je erft moet je op de erfenis belasting betalen, die de ‘erfbelasting’ wordt genoemd (vroegere ‘successierechten’). De erfbelasting wordt berekend op de waarde van de erfenis en verschilt van gewest tot gewest.

Meer lezen

Zoek een advocaat

Niet zeker over uw situatie en u wil een advocaat in de buurt zoeken?

Overleg
Overleg - iStock

Hoe werkt dat, een advocaat nemen?

Je bent altijd vrij om zelf een advocaat te kiezen. Vraag uiteraard wel steeds op voorhand aan jouw advocaat of die je bij jouw specifieke vragen kan helpen. Elke advocaat heeft namelijk zijn eigen kennis en ervaring.

Zit je in een andere situatie?

Drugs en geweld

Twee onderwerpen waar we liever van wegblijven, maar soms kom je toch in een situatie terecht waar je geconfronteerd wordt met deze zaken.

Lees verder

Financiële zaken

Geld maakt niet gelukkig, durft men al eens te beweren. Maar financiële zorgen wegen (zeer) zwaar. Ontdek wat je kan doen als je het moeilijk hebt.

Lees verder

In het verkeer

Je begeeft je dagelijks in het verkeer: voor je werk, om naar school te gaan, voor je hobby's,... Soms loopt het daar wel eens mis. Maar wat kan je dan doen?

Lees verder

Mijn huis

Eindelijk, jouw eigen stek! Heb je gekocht of verkoop, huur of verhuur je. Een woning moet een veilige thuishaven zijn, wat er ook gebeurt.

Lees verder

Ondernemen

Ondernemen betekent vaak je passie najagen en je dromen waarmaken. Maar er komt ook heel wat bij kijken. Een advocaat helpt jou bij elke stap.

Lees verder

Op het werk

In werkrelaties rijzen soms juridische vragen. Een advocaat staat jou bij en adviseert en bemiddelt waar nodig.

Lees verder

Op school

Een school is een inspirerende omgeving. Maar soms word je er geconfronteerd een moeilijke situatie. Ontdek wat je dan kan doen.

Lees verder

Relatie en gezin

Familie is belangrijk voor jou, en je wil alles voor hen doen. Maar relaties worden complexer en het traditionele gezin komt minder voor. Een advocaat helpt jou daarmee.

Lees verder