Ga verder naar de inhoud

Op school

Een school is een inspirerende omgeving. Maar soms word je er geconfronteerd een moeilijke situatie. Ontdek wat je dan kan doen.

4 aantal items zijn gevonden.
Maatschappij

Ik ben slachtoffer van geweld, wat kan ik doen?

Geweld kan fysiek, seksueel, psychisch of economisch geweld zijn. Ook getuige zijn van geweld wordt beschouwd als een vorm van slachtofferschap.

Meer lezen
School

Kan ik als leerling mijn schoolresultaten aanvechten?

Op het einde van het schooljaar krijg je een attest waar je niet akkoord mee bent. Je vindt dat je een ander had verdient. Wat kan je dan doen?

Meer lezen
Auditorium

Hoe kan ik als student mijn studieresultaten betwisten?

Het einde van het semester is aangebroken en de vakantie lonkt. Helaas dreigen herexamens roet in het eten te gooien. Je bent niet akkoord met de punten die je kreeg voor dat ene bepaalde vak. Kan je je academiejaar en vakantieplannen nog redden?

Meer lezen
Whatsapp

Wat is doxing?

Doxing is het publiekelijk onthullen of publiceren van privé-informatie over een individu of organisatie zonder hun toestemming.

Meer lezen

Zoek een advocaat

Niet zeker over uw situatie en u wil een advocaat in de buurt zoeken?

Actuele topics

Computer
20/04/23

Een beslissing van de vrederechter in jouw zaak kan je nu zelf opvragen via het internet

Heeft de vrederechter onlangs een beslissing genomen in een zaak van jou? Dan kan je die uitspraak nu ook zelf vinden via het internet. Meer bepaald via de site Just-on-Web.

Meer lezen
Overleg
Overleg - iStock

Hoe werkt dat, een advocaat nemen?

Je bent altijd vrij om zelf een advocaat te kiezen. Vraag uiteraard wel steeds op voorhand aan jouw advocaat of die je bij jouw specifieke vragen kan helpen. Elke advocaat heeft namelijk zijn eigen kennis en ervaring.