Ga verder naar de inhoud

In het verkeer

Je begeeft je dagelijks in het verkeer: voor je werk, om naar school te gaan, voor je hobby's,... Soms loopt het daar wel eens mis. Maar wat kan je dan doen?

6 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 6 items op pagina 1 van de 2.
Politie

Ik ben gedagvaard voor de politierechtbank, wat nu?

Bij een dagvaarding is een goede opvolging cruciaal. Je weet best wat je te doen staat.

Meer lezen
Antwerpen

Ik ben slachtoffer van een verkeersongeval, wat kan ik doen?

Als slachtoffer in het verkeer heb je ook je rechten. Daarom is het belangrijk om goed te documenteren en argumenteren wat er juist gebeurd is.

Meer lezen
Auto

Ik heb een verkeersboete gekregen, wat nu ?

Een ongeval veroorzaken, een zware snelheidsovertreding, dronkenschap of alcoholintoxicatie, vluchtmisdrijf, door het rood rijden, onverzekerd of zonder rijbewijs rijden … Het zijn allemaal verkeersinbreuken waarvoor je strafrechtelijk vervolgd kan worden voor de politierechtbank.

Meer lezen
Verkeer

Ik wil een boete betwisten, hoe doe ik dat?

Als je een onmiddellijke inning ontvangt en je gaat niet akkoord met de boete, dan heb je het recht om die betwisten. Het is mogelijk om een betwisting op feiten te argumenteren.

Meer lezen
Ongeval

Krijg ik schadevergoeding bij een verkeersongeval?

Als je slachtoffer bent van een verkeersongeval, dan heb je recht op een schadevergoeding. De aansprakelijke tegenpartij (of diens verzekeraar) vergoedt de schade die de persoon heeft veroorzaakt. Het gaat zowel om de materiële schade als de lichamelijke letsels die je opgelopen hebt. Deze schade wordt vastgesteld aan de hand van onafhankelijke expertises.

Meer lezen

Zoek een advocaat

Niet zeker over uw situatie en u wil een advocaat in de buurt zoeken?

Actuele topics

Gevangenis
12/09/23

Ik moet naar de gevangenis. Wat nu?

Sinds 1 september 2023 worden alle gevangenisstraffen tussen de 6 maanden en 2 jaar uitgevoerd. Wat houdt dat nu eigenlijk precies in, we…
Meer lezen
Leugentest
12/05/23

Telefoon van de politie voor een leugendetectortest? Dit moet weten

“Ben je bereid om een polygraaftest af te leggen?”. Kan en mag dat zomaar? En wat betekent dat?

Meer lezen
Computer
20/04/23

Een beslissing van de vrederechter in jouw zaak kan je nu zelf opvragen via het internet

Heeft de vrederechter onlangs een beslissing genomen in een zaak van jou? Dan kan je die uitspraak nu ook zelf vinden via het internet. Meer bepaald via de site Just-on-Web.

Meer lezen
Bijstand
Bijstand - iStock

Hoe werkt dat, een advocaat nemen?

Je bent altijd vrij om zelf een advocaat te kiezen. Vraag uiteraard wel steeds op voorhand aan jouw advocaat of die je bij jouw specifieke vragen kan helpen. Elke advocaat heeft namelijk zijn eigen kennis en ervaring.

Zit je in een andere situatie?

Drugs en geweld

Twee onderwerpen waar we liever van wegblijven, maar soms kom je toch in een situatie terecht waar je geconfronteerd wordt met deze zaken.

Lees verder

Na het leven

Wat je na jouw leven achterlaat, kan je makkelijk op voorhand regelen. Een advocaat staat jou en jouw dierbaren bij.

Lees verder

Op school

Een school is een inspirerende omgeving. Maar soms word je er geconfronteerd een moeilijke situatie. Ontdek wat je dan kan doen.

Lees verder

Ondernemen

Ondernemen betekent vaak je passie najagen en je dromen waarmaken. Maar er komt ook heel wat bij kijken. Een advocaat helpt jou bij elke stap.

Lees verder

Financiële zaken

Geld maakt niet gelukkig, durft men al eens te beweren. Maar financiële zorgen wegen (zeer) zwaar. Ontdek wat je kan doen als je het moeilijk hebt.

Lees verder

Mijn huis

Eindelijk, jouw eigen stek! Heb je gekocht of verkoop, huur of verhuur je. Een woning moet een veilige thuishaven zijn, wat er ook gebeurt.

Lees verder

Op het werk

In werkrelaties rijzen soms juridische vragen. Een advocaat staat jou bij en adviseert en bemiddelt waar nodig.

Lees verder

Relatie en gezin

Familie is belangrijk voor jou, en je wil alles voor hen doen. Maar relaties worden complexer en het traditionele gezin komt minder voor. Een advocaat helpt jou daarmee.

Lees verder