Ga verder naar de inhoud

Gratis juridisch advies

Bent u op zoek naar gratis hulp voor een probleem? Dan kan je bij meerdere organisaties terecht voor een eerste antwoord. Bij de eerstelijnsbijstand kan je terecht voor een snel antwoord op een praktisch probleem. Bij een advocaat pro Deo kan je terecht als je niet genoeg inkomen hebt en toch graag beroep doet op een advocaat.

Gratis, juridische hulp

Voor kleine vragen kan je altijd terecht bij de eerstelijnsbijstand, ook gekend als 'Gratis Advocaten Advies'. Daar geven advocaten gratis antwoord op kleinere, eenvoudige juridische vragen. De eerstelijnsbijstand geeft dus geen uitgebreid advies of grondige behandeling van jouw dossier, maar als dat nodig is, zal je gepast worden doorverwezen.

Gratis advocaat

Een advocaat pro Deo is en doet net hetzelfde als een andere advocaat, alleen zal je er niet of minder voor moeten betalen. Net omdat we overtuigd zijn dat iedereen recht heeft op verdediging van diens rechten. Dat is het begin van ons hele rechtssysteem. Kijk hier of je recht hebt op een gratis advocaat.

Advocaat
Advocaat - iStock

Wat doet een advocaat eigenlijk?

Een advocaat staat je altijd bij met raad en daad. Je kan er terecht op verschillende momenten in je leven. Die begeleidt je dan in alle vertrouwen doorheen de juridische wereld naar de beste oplossing.

In welke situatie kan je terecht bij een advocaat?

Drugs en geweld

Twee onderwerpen waar we liever van wegblijven, maar soms kom je toch in een situatie terecht waar je geconfronteerd wordt met deze zaken.

Lees verder

Na het leven

Wat je na jouw leven achterlaat, kan je makkelijk op voorhand regelen. Een advocaat staat jou en jouw dierbaren bij.

Lees verder

Op school

Een school is een inspirerende omgeving. Maar soms word je er geconfronteerd een moeilijke situatie. Ontdek wat je dan kan doen.

Lees verder

In het verkeer

Je begeeft je dagelijks in het verkeer: voor je werk, om naar school te gaan, voor je hobby's,... Soms loopt het daar wel eens mis. Maar wat kan je dan doen?

Lees verder

Ondernemen

Ondernemen betekent vaak je passie najagen en je dromen waarmaken. Maar er komt ook heel wat bij kijken. Een advocaat helpt jou bij elke stap.

Lees verder

Financiële zaken

Geld maakt niet gelukkig, durft men al eens te beweren. Maar financiële zorgen wegen (zeer) zwaar. Ontdek wat je kan doen als je het moeilijk hebt.

Lees verder

Mijn huis

Eindelijk, jouw eigen stek! Heb je gekocht of verkoop, huur of verhuur je. Een woning moet een veilige thuishaven zijn, wat er ook gebeurt.

Lees verder

Op het werk

In werkrelaties rijzen soms juridische vragen. Een advocaat staat jou bij en adviseert en bemiddelt waar nodig.

Lees verder

Relatie en gezin

Familie is belangrijk voor jou, en je wil alles voor hen doen. Maar relaties worden complexer en het traditionele gezin komt minder voor. Een advocaat helpt jou daarmee.

Lees verder