Ga verder naar de inhoud

JA ALS / Er is weinig wetgeving die beperkingen oplegt over wat je mag dragen. Je mag eruitzien zoals je wilt, tenzij je daarmee de openbare zeden schendt bijvoorbeeld omdat je met ontbloot bovenlichaam rondwandelt.

Maar mag je tattoos of piercings?

JA ALS / Je mag een tattoo of piercing (mits toestemming van je ouder(s), en niet onder dwang): er bestaat geen wet die minderjarigen dat verbiedt. Tatoeëerders en piercers gebruiken vaak zelf wel regels. Heel wat van hen zetten gewoon geen tattoos of piercings bij wie jonger is dan 18. Bij 16- en 17-jarigen doen ze wel een gestretchte oorlel (groter dan 1,6 mm) of een piercing in oor, neus, wenkbrauw, tong, lip of navel.

Maar naar buiten komen als jongen of meisje, terwijl dat niet je biologische geslacht is, mag dat?

JA / Maar je geslacht officieel wijzigen en je identiteitskaart laten aanpassen kan enkel met toestemming van de ouder(s).

Zoek op een ander thema

Seksualiteit

Zit je met een vraag over seksualiteit? Ontdek dan hier je antwoord!

Meer lezen

Alcohol & drugs

Zit je met een vraag over alcohol & drugs? Ontdek dan hier je antwoord!

Meer lezen

School & werk

Zit je met een vraag over school of werk? Ontdek dan hier je antwoord!

Meer lezen

Vind een advocaat

Raad eens wat? Jij hebt als jongere recht op een gratis advocaat. Echt waar! Het is helemaal oké als je soms niet precies weet wat er aan de hand is en dat sommige vragen wat extra hulp vereisen. Dus als je nog dieper wilt graven en een professionele kijk op de zaak wilt, staan advocaten voor je klaar.