Ga verder naar de inhoud
12/08/21

Advocate Imke Vervaet is ook een topatlete

Drie topprestaties

Imke Vervaet kwam maandag thuis uit Tokio, sinds gisteren is ze alweer aan de slag in het Gentse advocatenkantoor Intolaw waar ze medewerker is. Aan haar hals bengelt een gouden hangertje met de olympische ringen, en een vingernagel is discreet gelakt in de kleuren van de Belgische vlag.

In Tokio zette ze drie topprestaties neer. In de finale van de 4x400m gemengd werd het team knap 5de. Met de Belgian Cheetahs werd ze 7de in de finale van de 4x400m bij de vrouwen. En vorige week haalde Imke nog de halve finale van de 200 meter. Ze is moe maar tevreden, zei ze in het interview dat ze ons gaf.

Imke Vervaet bij haar eedaflegging, samen met haar partner
Imke Vervaet bij haar eedaflegging, samen met haar partner

Hoofdberoep: advocate, bijberoep: atlete

Imke (28 j) is een Belgische atlete die gespecialiseerd is in sprint. Het is nog maar 4 jaar dat ze echt op topniveau loopt. Dat was ook het moment waarop ze haar eed aflegde als advocate.

Imke Vervaet op de atletiekpiste in Tokio ​​​​
Imke Vervaet op de atletiekpiste in Tokio ​​​​

Ze heeft al op verschillende advocatenkantoren gewekt en altijd was er begrip voor haar andere carrière, die van topsporter. Ze krijgt wel vaker de vraag of een drukke baan als advocaat eigenlijk wel te combineren valt met topsport. Toch wel, zegt ze: in de voormiddag gaat ze naar de rechtbank, in de namiddag bereidt ze haar dossiers voor en vanaf 7u 's avonds traint ze. 6 keer per week, trainingen van 2 à 2,5 uur. Ze heeft die 2 totaal verschillende taken nodig, het een kan niet zonder het ander.

"Ik heb een structuur nodig waarbij ik ernaast ook nog iets heb. Ik heb geluk dat het geen ploegsport is, ik kan trainen wanneer ik wil, 's avonds, met wat vrienden en dus valt dat eigenlijk goed te combineren."

Als advocate bekommert ze zich vooral om dossiers van verkeersrecht. Gisteren ging ze al opnieuw aan de slag. De voorbije 3 weken van voorbereiding op de Spelen en de Spelen zelf vormden haar vakantie. Alhoewel, echt ontspannend was het niet:

"Mentaal was het wel niet altijd even ontspannend maar ik was er toch even weg van de juridische wereld en ik heb er toch van genoten."

Met de Orde van Vlaamse Balies (OVB) hebben we er haar ook voor gefeliciteerd op Twitter, Facebook en LinkedIn.

Herbekijk ons bericht op Facebook

Nu blijft ze nog even hard trainen want ze wil nog eens alles uit de kast halen op de Memorial Ivo Van Damme (nvdr: op 3 september). Maar daarna laat ze haar lichaam even rusten en zal ze wat alternatief sporten. Dat het dan wat minder druk is op sportief gebied komt perfect uit want september is traditioneel een drukke maand op kantoor.

De toekomst van Imke

Ja, wat dacht u? De Spelen van 2024 in Parijs natuurlijk. Het laat zich raden wat ze daar over 3 jaar wil bereiken:

"Ah, een medaille natuurlijk, daar droomt iedereen van."

En voort blijven werken als advocate, dat ook. We wensen haar het allerbeste toe in haar beide carrières.

Deel dit artikel