Ga verder naar de inhoud
2/07/21

Laura Van Iersel wint scriptieprijs met haar masterproef

Laura Van Iersel haalde aan de faculteit recht en criminologie van de UGent 17 op 20 voor haar masterproef “Het zorgtraject internering: een nieuwe vergeetput?” en wint nu ook onze scriptieprijs ter waarde van 2.500 euro.

Mr. Laura Van Iersel kreeg de scriptieprijs overhandigd door bestuurder Erik Schellingen.

De prijs wordt doorgaans in januari uitgereikt, maar door corona vond de plechtigheid nu pas plaats.

Het zorgtraject internering: een nieuwe vergeetput?

Toch niet, is haar conclusie, al geeft ze een genuanceerd antwoord. Het Belgische zorgtraject internering verdient een dikke pluim maar ondanks de positieve evoluties is het interneringsbeleid nog altijd geen hoera-verhaal. Laura Van Iersel deed onderzoek bij verschillende actoren in het werkveld, ze detecteerde enkele knelpunten en formuleerde aanbevelingen om het huidige zorgtraject nog verder te verfijnen. In het interview licht ze die aanbevelingen zelf toe.

Gestart aan de balie

In oktober 2020 is mr. Laura Van Iersel gestart als advocaat-stagiair aan balie Dendermonde. Ze doet haar stage bij Callebaut & Van Thienen Advocaten in Erembodegem bij Aalst. Ze focust er zich niet specifiek op internering, maar wil tijdens haar stage proeven van alle rechtstakken. Het psychologische aspect dat ze bij internering zo boeiend vond, vormt wel een rode draad door haar zaken. We wensen haar veel succes toe tijdens haar stage.

Bekijk het interview

Sofie Demeyer ging in gesprek met mr. Van Iersel over de problematieken van het zorgtraject internering. Laura Van Iersel praat ook uitgebreid over haar aanbevelingen om het huidige zorgtraject te verbeteren, haar ambities in de advocatuur en over haar plannen met de geldprijs.

Wat is de scriptieprijs?

De Orde van Vlaamse Balies wil een brug slaan tussen de wereld van de advocaten en studenten. Wij moedigen studenten aan hun masterproef te wijden aan de advocatuur of de organisatie en werking van justitie. Daarom reiken we jaarlijks een prijs uit ter waarde van 2.500 euro aan de student die het beste werk maakt over de advocatuur.

Doe mee en waag uw kans

Interesse om ook mee te dingen naar deze mooie prijs? Stuur uw masterproef in drie exemplaren naar de OVB per post (Staatsbladsstraat 8, 1000 Brussel) én per e-mail naar info@advocaat.be, vóór 15 november 2021.

Deel dit artikel