Ga verder naar de inhoud
Woordvoerder Sofie Demeyer
27/04/21

Sofie Demeyer is de nieuwe woordvoerder van de OVB

Vanaf 3 mei heeft de OVB een nieuwe woordvoerder. Sofie Demeyer zal u vast herkennen. Ze was jarenlang gerechtsjournalist bij de VRT en werkte recent als woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. Nu start ze een nieuwe uitdaging bij de OVB.

Sofie Demeyer is voor velen een vertrouwd gezicht. Ze werkte ruim 28 jaar voor de VRT, eerst als medewerker van Radio 2 Oost-Vlaanderen en later als journalist voor VRT NWS. Daar was ze 18 jaar lang gerechtsverslaggever en had daarom ook veel contact met alle actoren van justitie.

"Sommigen van u zullen mij misschien nog aan de telefoon gehad hebben, anderen kregen van mij een micro onder de neus. Die periode ligt nu al een tijdje achter mij", zo laat Sofie weten. "Na mijn tijd bij de VRT ging ik eerst aan de slag als woordvoerster van de minister van Binnenlandse Zaken, ook een advocate trouwens, maar de zuiver politieke woordvoering lag mij minder. Ik ben blij met de kans die ik nu krijg bij de OVB. Ik zal mijn ervaring in en met de media inzetten voor een beroepsgroep waar ik in een ver verleden als stagiair ooit nog deel van uitmaakte. Ik begrijp het jargon van het recht en zal dat met plezier vertalen naar een begrijpelijke taal voor de rechtzoekende en het grote publiek."

Bram Vandromme, bestuurder communicatie, is erg opgetogen met de komst van Sofie. "We zijn heel blij dat Sofie ons team komt aanvullen. Communicatie was vanaf de eerste dag een centrale prioriteit voor dit bestuur. Met haar ervaring en vakkennis zal Sofie onmiskenbaar bijdragen tot het verder professionaliseren van onze communicatie." Kathleen Vercraeye, bestuurder en huidig woordvoerder bij de OVB, sluit zich daarbij aan: "Met Sofie in onze rangen hopen we als OVB nog sterker uit de hoek te komen naar zowel het brede publiek als de juridische wereld zelf."

Voorzitter Peter Callens sluit af: "Met Sofie aan boord, willen we onze ambities onderstrepen. Het is de OVB menens om haar relevantie te vergroten, en Sofie kan samen met ons die ambities verder kracht bijzetten."

Sofie start vanaf maandag 3 mei. U kan haar bereiken via sofie.demeyer@ordevanvlaamsebalies.be.

Deel dit artikel