Ga verder naar de inhoud
Te huur

Ik heb problemen met mijn huisbaas

Het loopt niet altijd zoals het moet als u huurt, wat vaak (onnodige) stress brengt. Conflicten tussen met een verhuurder gebeuren helaas vaker dan je zou denken. Vaak gaat dat ook gepaard met een heleboel (juridische) vragen.

Vaak gestelde vragen zijn:

  • Mag mijn huisbaas de huurprijs zomaar verhogen? En wat als ik daar niet mee akkoord ga?
  • Mijn huisbaas zegt de huurovereenkomst op. Kan hij dat zomaar en heb ik recht op een vergoeding?
  • De problemen aan mijn woning worden maar niet aangepakt. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn huisbaas de nodige werken uitvoert?
  • Kan de nieuwe eigenaar van mijn huurwoning de voorwaarden van mijn huurcontract met mijn vorige huisbaas zomaar veranderen?
  • Mijn huisbaas wil mijn huurwaarborg niet teruggeven. Kan hij dit?

Ambetante vragen, die vaak niet nodig zijn. Veel problemen kunnen worden voorkomen met een geldige, duidelijke en uitgebreide huurovereenkomst. Dat is aangepast aan het specifieke huurregime van jouw woning. Zo heb je een helder overzicht van de rechten en plichten waarop je als huurder kan terugvallen.

Heb ik een advocaat nodig?

Al bij het opstellen van de huurovereenkomst kan een advocaat al een nuttige rol spelen. Die kan het contract ook nalezen, je begeleiden bij de plaatsbeschrijving, enzoverder zodat je later niet voor onverwachte en ook ongewenste verrassingen komt te staan.

Advocaten zijn er namelijk niet alleen om je voor de rechter bij te staan, maar ook om ruzie te voorkomen of op een alternatieve manier op te lossen. Die kan je in elke fase van je huurprobleem van dienst zijn. Bovendien beschik je met een duidelijk advies van een advocaat al over een extra drukkingsmiddel om je rechten eindelijk af te dwingen.

Wanneer een probleem uit de hand loopt en je het wil laten oplossen door de vrederechter, dan kan je eerst nog gratis beroep doen op de rechtbank om een verzoeningsprocedure op te starten. Pas in het uiterste geval is een gerechtelijke procedure aangewezen. Twijfel er in beide gevallen niet aan om een advocaat onder de arm te nemen. Met diens specifieke kennis en ervaring helpt je advocaat je naar de beste en meest efficiënte oplossing.

Deel dit artikel

Deel dit artikel

Zoek een advocaat

Niet zeker over uw situatie en u wil een advocaat in de buurt zoeken?