Ga verder naar de inhoud
Buren

Ik heb ruzie met mijn buren, wat nu?

Beter een goeie buur dan een verre vriend! Helaas is dat niet altijd het geval. Soms escaleren frustraties en kleine problemen tot hoogoplopende ruzies. Van lawaaioverlast en recht op doorgang tot overhangende takken, alle denkbare scenario’s zijn al tot voor de rechtbank gekomen.

Maar je zal je buur nog vaker tegenkomen en misschien zal je die ooit nog nodig hebben. Daarom is het in ieders belang om altijd tot een goede oplossing voor beide partijen te komen. Probeer daarom altijd eerst om in overleg te gaan en tot een oplossing te komen. Als dat niet lukt, dan kan je natuurlijk ook altijd beroep doen op een advocaat.

Kan een advocaat me helpen?

Een advocaat kan op verschillende momenten een betekenis spelen bij de oplossing van een burenruzie. Als je buur niet reageert op jouw eigen pogingen om tot een oplossing te komen, dan kan je een advocaat inschakelen om te helpen.

Jouw advocaat kan ook een belangrijke rol spelen bij eventuele onderhandelingen. Zo is bemiddeling een goedkoop en minder ingrijpend alternatief voor een gerechtelijke procedure. Veel advocaten kunnen ook optreden als bemiddelaar. Hiermee heb je alvast het voordeel dat de advocaat over de nodige juridische kennis en ervaring beschikt.

Het spreekt voor zich dat een advocaat jou ook kan bijstaan mocht de ruzie toch tot voor de rechtbank komen. Daarvan kent die ook de manier van doen en heeft die de (juridische) kennis en ervaring om samen met jou tot de best mogelijke oplossing te komen.

Deel dit artikel

Deel dit artikel

Zoek een advocaat

Niet zeker over uw situatie en u wil een advocaat in de buurt zoeken?