Ga verder naar de inhoud

Mijn huis

Eindelijk, jouw eigen stek! Heb je gekocht of verkoop, huur of verhuur je. Een woning moet een veilig thuishaven zijn, wat er ook gebeurt.

10 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 10 items op pagina 1 van de 2.
Woning

Ik heb problemen met mijn nieuwe huis, wat nu?

Eindelijk, je eigen huis! Maar dan duiken er problemen op. Waar alles nog perfect in orde leek bij de aankoop, worden al snel gebreken zichtbaar. Vocht in de muren, een verwarming die niet naar behoren werkt, een verontreinigde bodem … Daar had je niet op gerekend. Meer zelfs: mocht je de gebreken op voorhand hebben gekend, dan zou je de woning voor een lagere prijs of zelfs niet hebben gekocht.

Meer lezen
Partners

Ik wil samenwonen

Als jij en je partner ervoor kiezen samen te wonen, is het belangrijk je goed te informeren over de gevolgen. Er bestaan namelijk grote, juridische verschillen tussen de verschillende samenlevingsvormen.

Meer lezen
Bouw

Hoe kan ik een bouwgeschil oplossen?

Je bent je droomhuis aan het bouwen, maar stelt een fout aan je woning vast. Wat nu? De meeste aannemers en architecten beschikken over een verzekering voor schadegevallen bij klanten, maar wanneer je niet tot een akkoord kan komen, kan je de aannemer of architect in gebreke stellen.

Meer lezen
Buren

Ik heb ruzie met mijn buren, wat nu?

Beter een goeie buur dan een verre vriend! Helaas is dat niet altijd het geval. Soms escaleren frustraties en kleine problemen tot hoogoplopende ruzies. Van lawaaioverlast en recht op doorgang tot overhangende takken, alle denkbare scenario’s zijn al tot voor de rechtbank gekomen.

Meer lezen
Nieuwe woning

Mijn huis heeft verborgen gebreken, wat moet ik doen?

Eindelijk, je eigen thuis! Maar dan duiken er problemen op. Waar alles nog perfect in orde leek bij de aankoop, worden al snel gebreken zichtbaar. Vocht in de muren, een verwarming die niet naar behoren werkt, een verontreinigde bodem … Daar had je niet op gerekend. Meer zelfs: mocht je de gebreken op voorhand hebben gekend, dan zou je de woning voor een lagere prijs of zelfs niet hebben gekocht.

Meer lezen

Zoek een advocaat

Niet zeker over uw situatie en u wil een advocaat in de buurt zoeken?

Vrouw bij gerechtsgebouw
Vrouw bij gerechtsgebouw - iStock

Hoe werkt dat, een advocaat nemen?

Je bent altijd vrij om zelf een advocaat te kiezen. Vraag uiteraard wel steeds op voorhand aan jouw advocaat of die je bij jouw specifieke vragen kan helpen. Elke advocaat heeft namelijk zijn eigen kennis en ervaring.

Zit je in een andere situatie?

Drugs en geweld

Twee onderwerpen waar we liever van wegblijven, maar soms kom je toch in een situatie terecht waar je geconfronteerd wordt met deze zaken.

Lees verder

Na het leven

Wat je na jouw leven achterlaat, kan je makkelijk op voorhand regelen. Een advocaat staat jou en jouw dierbaren bij.

Lees verder

Op school

Een school is een inspirerende omgeving. Maar soms word je er geconfronteerd een moeilijke situatie. Ontdek wat je dan kan doen.

Lees verder

In het verkeer

Je begeeft je dagelijks in het verkeer: voor je werk, om naar school te gaan, voor je hobby's,... Soms loopt het daar wel eens mis. Maar wat kan je dan doen?

Lees verder

Ondernemen

Ondernemen betekent vaak je passie najagen en je dromen waarmaken. Maar er komt ook heel wat bij kijken. Een advocaat helpt jou bij elke stap.

Lees verder

Financiële zaken

Geld maakt niet gelukkig, durft men al eens te beweren. Maar financiële zorgen wegen (zeer) zwaar. Ontdek wat je kan doen als je het moeilijk hebt.

Lees verder

Op het werk

In werkrelaties rijzen soms juridische vragen. Een advocaat staat jou bij en adviseert en bemiddelt waar nodig.

Lees verder

Relatie en gezin

Familie is belangrijk voor jou, en je wil alles voor hen doen. Maar relaties worden complexer en het traditionele gezin komt minder voor. Een advocaat helpt jou daarmee.

Lees verder