Ga verder naar de inhoud

Advocaat op de middelbare school

Advocaat.be heeft een speciaal programma ontwikkeld om je leerlingen die binnenkort belangrijke studiekeuzes moeten maken, een dieper inzicht te geven in de rechtstaat. Maak kennis met "Advocaat Op School," een inspirerende ervaring die jongeren aanmoedigt om hun interesse in recht en gerechtigheid te verkennen en te volgen.

De advocaat komt naar jouw school

Onze ervaren advocaten staan te popelen om je klaslokaal binnen te stappen en interactieve presentaties te geven die speciaal zijn ontworpen voor 17-18-jarige leerlingen (5de en 6de middelbaar). Ze behandelen fascinerende onderwerpen zoals mensenrechten en de rol van de rechtstaat in een inclusieve samenleving. Je leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over de complexiteit van juridische kwesties en krijgen de kans om diepgaande discussies te voeren onder begeleiding van een advocaat.

Advocaten in rechtbank Gent
Advocaten in rechtbank Gent - De Klikfabrik

En brengt je leerlingen naar de rechtbank

Maar dat is nog niet alles! We bieden ook de unieke gelegenheid voor je leerlingen om een kijkje te nemen achter de schermen van de rechtbank. Onze advocaten zorgen voor boeiende rollenspel waarbij je leerlingen de rechtbank van dichtbij kunnen ervaren. Ze zullen versteld staan van de dynamiek van de rechtspraak en de impact die advocaten hebben op gerechtigheid. Daarnaast is het ook een inspirerende ervaring voor leerlingen die overwegen om rechten te studeren en/of een carrière in de advocatuur ambiëren.

Gaan mijn leerlingen dit wel interessant vinden?

Ons programma is op maat ontworpen van 17-18-jarige leerlingen (5de en 6de middelbaar). We behandelen onderwerpen die nauw aansluiten bij hun leefwereld. Onze advocaat zal daarnaast de leerlingen helpen om hun eigen waarden en overtuigingen te duiden en hen de tools geven om de wereld om hen heen kritisch te analyseren.

School
School - iStock

Maak van je klaslokaal een bron van inspiratie en enthousiasme voor je leerlingen. Schrijf jouw klas vandaag nog in voor Advocaat Op School en geef je 17-18-jarige leerlingen de kans om hun interesse in rechten en advocatuur verder te verkennen.

Wat mag dit kosten?

Dat is het beste! De deelname aan Advocaat Op School is helemaal gratis. We willen dat zoveel mogelijk leerlingen toegang hebben tot deze waardevolle ervaring.

Schrijf je school in

Jouw gegevens

Maak je keuze

Lees in onze privacy policy wat er met je gegevens gebeurt als je dit formulier inzendt