Ga verder naar de inhoud
30/01/30

Deze advocaten winnen onze fotowedstrijd!

Het talent is bekroond! Uit een 90-tal inzendingen koos een vakjury 13 mooie foto’s waar zowel zij als onze advocaten een favoriet kozen in een fotowedstrijd voor advocaten.

Kauw
Kauw - mr. Anke Reusens

Antwerpse advocaat wint de Juryprijs

Mr. Anke Reusens, als advocaat verbonden aan de balie Antwerpen, won de juryprijs van de fotowedstrijd met een foto van een kauw die 4 maanden lang op haar kantoor doorbracht. De kauw was gewond, zijn verwondingen werden door mr. Reusens verzorgd en de vogel bleef bij haar tot hij voldoende hersteld was. De foto symboliseert de zorgende rol van de advocaat, zorgend ook voor diens client.

Uit een 90-tal inzendingen bekroonde de jury de foto van mr. Reusens omdat die in mooi licht baadt en bijzonder goed gekadreerd is. Mr. Reusens wint met deze wedstrijd een Canon EOS M200, een systeemcamera ter waarde van meer dan 600 euro.

Fotowedstrijd mr. Anke Reussens
Fotowedstrijd mr. Anke Reussens - Klikfabrik
Zee
Zee - mr. Patrick Clarysse

West-Vlaamse advocaat wint de Publieksprijs

Patrick Clarysse, als advocaat in Kortrijk verbonden aan de balie West-Vlaanderen, is in de prijzen gevallen met een mooie foto op een strand in Noord-Frankrijk. Mr. Clarysse volgt sinds 2019. Een opleiding fotografie bij CVO Scala West-Vlaanderen, hij heeft het vaak over een hobby die wat uit de hand aan het lopen is. Advocaten kozen samen met het grote publiek er de mooiste uit. Over de foto vond de jury dat mr. Clarysse duidelijk nagedacht had over de verhouding tussen de zware wolken en het torentje op zijn foto en dat hij alles perfect gekadreerd had.

Mr. Clarysse wint met deze wedstrijd een professionele fotoshoot door de Klikfabrik van de advocaat en zijn kantoo. Ongetwijfeld zal mr. Clarysse de fotograaf van de Klikfabrik overstelpen met vragen.

Fotowedstrijd mr. Patrick Clarysse
Fotowedstrijd mr. Patrick Clarysse - Klikfabrik

Over de fotowedstrijd

Advocaat.be, als beroepsorganisatie ook bekend onder de naam Orde van Vlaamse Balies organiseerde vorig najaar voor het eerst een fotowedstrijd onder de zowat 11 000 Vlaamse advocaten die bij de beroepsorganisatie zijn aangesloten.

De jury bestond uit Johan Van der Hasselt van de Klikfabrik, gespecialiseerd in bedrijfsfotografie, Carole Lamarque, CEO van Duval Union Innovative Marketing, mr. Katrien Crauwels, advocaat aan de balie van Antwerpen, Peter Callens, de voorzitter van Advocaat.be/OVB en als juryvoorzitter de beroepsfotograaf Michiel Hendryckx.

Laatste persberichten

Overleg
4/08/23

Advocaat.be reageert bezorgd over voorgestelde wetsontwerp rond bewindvoering

Advocaat.be uit haar bezorgdheid over het voorgestelde wetsontwerp rond bewindvoering, zoals voorgesteld door minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. Dit wetsontwerp wil een kleine groep van nalatige, buitensporige en frauduleuze bewindvoerders aanpakken. En hoewel advocaat.be de intentie achter het wetsontwerp begrijpt om misbruiken en wantoestanden aan te pakken, zijn er enkele bezwaren.

Meer lezen
7/07/23

Overzicht van de tuchtprocedures tegen advocaten in Vlaanderen

Het College van Toezicht van de Vlaamse advocatuur heeft zijn derde verslag gepubliceerd. Dat geeft een overzicht van de tuchtprocedures tegen advocaten in Vlaanderen (inclusief Brussel-Nederlands) in het gerechtelijk jaar dat loopt van 1 september 2021 tot 31 augustus 2022.

Meer lezen
Stop
3/07/23

Advocaat.be steunt de boodschap van de familie Van Espen

Advocaat.be looft het genuanceerde en positieve karakter van de brief van de familie Van Espen eind april aan de Kamercommissie Justitie. Advocaat.be zal op 4 juli in de hoorzitting van de Kamercommissie uiteenzetten dat we de boodschap van de familie Van Espen onder meer ondersteunen via onze inspanningen bij de oprichting en uitrol van de zorgcentra na seksueel geweld.

Meer lezen