Ga verder naar de inhoud
30/01/30

Deze advocaten winnen onze fotowedstrijd!

Het talent is bekroond! Uit een 90-tal inzendingen koos een vakjury 13 mooie foto’s waar zowel zij als onze advocaten een favoriet kozen in een fotowedstrijd voor advocaten.

Kauw
Kauw - mr. Anke Reusens

Antwerpse advocaat wint de Juryprijs

Mr. Anke Reusens, als advocaat verbonden aan de balie Antwerpen, won de juryprijs van de fotowedstrijd met een foto van een kauw die 4 maanden lang op haar kantoor doorbracht. De kauw was gewond, zijn verwondingen werden door mr. Reusens verzorgd en de vogel bleef bij haar tot hij voldoende hersteld was. De foto symboliseert de zorgende rol van de advocaat, zorgend ook voor diens client.

Uit een 90-tal inzendingen bekroonde de jury de foto van mr. Reusens omdat die in mooi licht baadt en bijzonder goed gekadreerd is. Mr. Reusens wint met deze wedstrijd een Canon EOS M200, een systeemcamera ter waarde van meer dan 600 euro.

Fotowedstrijd mr. Anke Reussens
Fotowedstrijd mr. Anke Reussens - Klikfabrik
Zee
Zee - mr. Patrick Clarysse

West-Vlaamse advocaat wint de Publieksprijs

Patrick Clarysse, als advocaat in Kortrijk verbonden aan de balie West-Vlaanderen, is in de prijzen gevallen met een mooie foto op een strand in Noord-Frankrijk. Mr. Clarysse volgt sinds 2019. Een opleiding fotografie bij CVO Scala West-Vlaanderen, hij heeft het vaak over een hobby die wat uit de hand aan het lopen is. Advocaten kozen samen met het grote publiek er de mooiste uit. Over de foto vond de jury dat mr. Clarysse duidelijk nagedacht had over de verhouding tussen de zware wolken en het torentje op zijn foto en dat hij alles perfect gekadreerd had.

Mr. Clarysse wint met deze wedstrijd een professionele fotoshoot door de Klikfabrik van de advocaat en zijn kantoo. Ongetwijfeld zal mr. Clarysse de fotograaf van de Klikfabrik overstelpen met vragen.

Fotowedstrijd mr. Patrick Clarysse
Fotowedstrijd mr. Patrick Clarysse - Klikfabrik

Over de fotowedstrijd

Advocaat.be, als beroepsorganisatie ook bekend onder de naam Orde van Vlaamse Balies organiseerde vorig najaar voor het eerst een fotowedstrijd onder de zowat 11 000 Vlaamse advocaten die bij de beroepsorganisatie zijn aangesloten.

De jury bestond uit Johan Van der Hasselt van de Klikfabrik, gespecialiseerd in bedrijfsfotografie, Carole Lamarque, CEO van Duval Union Innovative Marketing, mr. Katrien Crauwels, advocaat aan de balie van Antwerpen, Peter Callens, de voorzitter van Advocaat.be/OVB en als juryvoorzitter de beroepsfotograaf Michiel Hendryckx.

Laatste persberichten

Persconferentie
31/05/24

Meerderheid verkiezingsprogramma’s bedreigt de rechtstaat

Het merendeel van de verkiezingsprogramma’s bevatten punten die een rechtstreekse bedreiging vormen voor de rechtstaat, geen enkele partij biedt 100% garantie op de principes ervan. De rechtstaat blijkt geen rustig bezit maar een werkwoord. "Zorg voor de rechtstaat en de rechtstaat zorgt voor jou," verklaart Peter Callens, voorzitter van Advocaat.be. "De rechtstaat beschermt ons tegen willekeur, machtsmisbruik en corruptie dankzij instellingen en regels."

Meer lezen
Rechtbank Brussel
6/03/24

Justitie zal sterker blijken dan de examenfraude

We blijven erin ­geloven dat rechters hun taak ­gewetensvol uitoefenen, zegt Peter Callens namens alle advocaten.

Meer lezen
29/01/24

Florian Pollefeyt wint prestigieuze scriptieprijs

Florian Pollefeyt, afgestudeerd aan de KU Leuven met eersteklas onderscheiding voor zowel zijn bachelor- als masterdiploma, heeft de scriptieprijs 2023 van Advocaat.be in de wacht gesleept. Zijn uitzonderlijke prestaties en toewijding aan juridisch onderzoek zijn beloond met een bedrag van 2.500 euro.

Meer lezen