Ga verder naar de inhoud
30/01/30

Deze advocaten winnen onze fotowedstrijd!

Het talent is bekroond! Uit een 90-tal inzendingen koos een vakjury 13 mooie foto’s waar zowel zij als onze advocaten een favoriet kozen in een fotowedstrijd voor advocaten.

Kauw
Kauw - mr. Anke Reusens

Antwerpse advocaat wint de Juryprijs

Mr. Anke Reusens, als advocaat verbonden aan de balie Antwerpen, won de juryprijs van de fotowedstrijd met een foto van een kauw die 4 maanden lang op haar kantoor doorbracht. De kauw was gewond, zijn verwondingen werden door mr. Reusens verzorgd en de vogel bleef bij haar tot hij voldoende hersteld was. De foto symboliseert de zorgende rol van de advocaat, zorgend ook voor diens client.

Uit een 90-tal inzendingen bekroonde de jury de foto van mr. Reusens omdat die in mooi licht baadt en bijzonder goed gekadreerd is. Mr. Reusens wint met deze wedstrijd een Canon EOS M200, een systeemcamera ter waarde van meer dan 600 euro.

Fotowedstrijd mr. Anke Reussens
Fotowedstrijd mr. Anke Reussens - Klikfabrik
Zee
Zee - mr. Patrick Clarysse

West-Vlaamse advocaat wint de Publieksprijs

Patrick Clarysse, als advocaat in Kortrijk verbonden aan de balie West-Vlaanderen, is in de prijzen gevallen met een mooie foto op een strand in Noord-Frankrijk. Mr. Clarysse volgt sinds 2019. Een opleiding fotografie bij CVO Scala West-Vlaanderen, hij heeft het vaak over een hobby die wat uit de hand aan het lopen is. Advocaten kozen samen met het grote publiek er de mooiste uit. Over de foto vond de jury dat mr. Clarysse duidelijk nagedacht had over de verhouding tussen de zware wolken en het torentje op zijn foto en dat hij alles perfect gekadreerd had.

Mr. Clarysse wint met deze wedstrijd een professionele fotoshoot door de Klikfabrik van de advocaat en zijn kantoo. Ongetwijfeld zal mr. Clarysse de fotograaf van de Klikfabrik overstelpen met vragen.

Fotowedstrijd mr. Patrick Clarysse
Fotowedstrijd mr. Patrick Clarysse - Klikfabrik

Over de fotowedstrijd

Advocaat.be, als beroepsorganisatie ook bekend onder de naam Orde van Vlaamse Balies organiseerde vorig najaar voor het eerst een fotowedstrijd onder de zowat 11 000 Vlaamse advocaten die bij de beroepsorganisatie zijn aangesloten.

De jury bestond uit Johan Van der Hasselt van de Klikfabrik, gespecialiseerd in bedrijfsfotografie, Carole Lamarque, CEO van Duval Union Innovative Marketing, mr. Katrien Crauwels, advocaat aan de balie van Antwerpen, Peter Callens, de voorzitter van Advocaat.be/OVB en als juryvoorzitter de beroepsfotograaf Michiel Hendryckx.

Laatste persberichten

Politie
15/03/23

Burgemeesters gaan op zoek naar potentiële misdadigers

Er is een nieuwe wet in de maak waarmee gemeentebesturen een handelszaak kunnen sluiten of een uitbatingsvergunning weigeren als er aanwijzingen zijn dat de zaak gebruikt wordt om bijvoorbeeld drugsgeld wit te wassen. Op 15 maart 2023 buigen de federale parlementsleden zich over de tekst van het wetsontwerp. In verschillende kranten hebben burgemeesters al hun ongenoegen geuit over de nieuwe wetgeving. Ook wij hebben bedenkingen bij de wettekst.

Meer lezen
30/01/23

‘De kaping van de Pompeï’ kaapt de Persprijs

De jury van de Persprijs van Advocaat.be heeft ‘De kaping van de Pompeï’ uitgekozen als winnaar. De tweede en derde plaats gaan naar De Coke Lijnen, een reeks van Lars Bové en Piet Depuydt in de krant De Tijd, en De zaak Carlo, een Panoreportage (VRT) van journalist Dirk Leestmans, regisseur Jeremy De Ryckere en cameraman Stijn De Moor.

Meer lezen
Uitreiking scriptieprijs 2022
30/01/23

Chiara Kerckhof wint prestigieuze scriptieprijs

Chiara Kerckhof haalde aan de faculteit recht en criminologie van de UGent 18 op 20 voor haar masterproef “Waarheidsvinding in het burgerlijk proces. De waarheids-en volledigheidsplicht in hoofde van de procespartijen”.

Meer lezen