Ga verder naar de inhoud
29/01/29

Florian Pollefeyt wint prestigieuze scriptieprijs

Florian Pollefeyt, afgestudeerd aan de KU Leuven met eersteklas onderscheiding voor zowel zijn bachelor- als masterdiploma, heeft de scriptieprijs 2023 van Advocaat.be in de wacht gesleept. Zijn uitzonderlijke prestaties en toewijding aan juridisch onderzoek zijn beloond met een bedrag van 2.500 euro.

Florian's winnende scriptie, getiteld "(On)zin van de b2b-onrechtmatige bedingenleer na de hervorming van het verbintenissenrecht", trok de aandacht van de jury door zijn heldere onderzoeksvraag die als een rode draad door het werk loopt. Het werk kenmerkt zich door een logische structuur, diepgaand rechtsvergelijkend onderzoek en kritische analyse van rechtsleer, rechtspraak en wetgeving. Niet beperkt tot louter beschrijving, gaat Florian's scriptie verder door op diverse punten zijn eigen kritische standpunt in te nemen en zelfs voorstellen te formuleren.

Advocaat.be, de beroepsorganisatie van Vlaamse advocaten, erkent het belang van dergelijk diepgaand onderzoek en moedigt studenten aan om hun masterproef te wijden aan de advocatuur of de organisatie en werking van justitie. De jaarlijkse scriptieprijs van Advocaat.be, met een waarde van 2.500 euro, wordt uitgereikt aan de student die het beste werk levert op dit gebied.

De winst van Florian Pollefeyt weerspiegelt niet alleen zijn academische uitmuntendheid, maar ook zijn betrokkenheid bij en bijdrage aan de juridische wereld. De scriptieprijs van Advocaat.be fungeert als een brug tussen de advocatenwereld en toekomstige juridische professionals, waarmee het belang van hoogwaardig onderzoek en inzet voor de rechtspraktijk wordt benadrukt.

Laatste persberichten

Persconferentie
31/05/24

Meerderheid verkiezingsprogramma’s bedreigt de rechtstaat

Het merendeel van de verkiezingsprogramma’s bevatten punten die een rechtstreekse bedreiging vormen voor de rechtstaat, geen enkele partij biedt 100% garantie op de principes ervan. De rechtstaat blijkt geen rustig bezit maar een werkwoord. "Zorg voor de rechtstaat en de rechtstaat zorgt voor jou," verklaart Peter Callens, voorzitter van Advocaat.be. "De rechtstaat beschermt ons tegen willekeur, machtsmisbruik en corruptie dankzij instellingen en regels."

Meer lezen
Rechtbank Brussel
6/03/24

Justitie zal sterker blijken dan de examenfraude

We blijven erin ­geloven dat rechters hun taak ­gewetensvol uitoefenen, zegt Peter Callens namens alle advocaten.

Meer lezen
29/01/24

Antwerpse advocaat wint de juryprijs in de fotowedstrijd van Advocaat.be

In een indrukwekkende overwinning heeft advocaat An Scheers, verbonden aan de balie Antwerpen, de felbegeerde juryprijs gewonnen in de fotowedstrijd van Advocaat.be. De fotoreeks getiteld "Door de lens van een jeugdadvocaat" overtuigde de jury met haar unieke perspectief en diepgaande verhaal, waarmee mr. Scheers de prijs in de wacht sleepte.

Meer lezen