Ga verder naar de inhoud
29/01/29

Gentse advocaat triomfeert in fotowedstrijd van Advocaat.be

Met haar indrukwekkende foto, waarop een advocaat in toga te zien is op de iconische brug in Rotterdam, heeft Maud Decavel op overtuigende wijze het thema "Advocaat in de stad" belichaamd. Met die foto wint ze dan ook de publieksprijs in de fotowedstrijd van Advocaat.be.

Hand reikend op de brug der verbinding
Hand reikend op de brug der verbinding - Maud Decavel

De jury, bestaande uit gerenommeerde professionals zoals fotograaf Johan Van der Hasselt van de AIKON Producties, gespecialiseerd in bedrijfsfotografie, fotograaf Lieven Blancquaert, fotograaf Renee Lorie, en mr. Anke Reussens, winnaar van de vorige editie, selecteerden haar werk als een van de top 10 mooiste inzendingen. Na een boeiende stemming waarbij advocaten en het grote publiek uit de top 10 hun favoriet kozen, kwam mr. Maud Decavel als glorieuze winnaar uit de bus.

Als prijs ontvangt mr. Decavel een professionele fotoshoot op haar kantoor verzorgd door de Klikfabrik. Die beelden zullen later zeker nog van pas komen voor de kantoorwebsite en social media.

Laatste persberichten

Persconferentie
31/05/24

Meerderheid verkiezingsprogramma’s bedreigt de rechtstaat

Het merendeel van de verkiezingsprogramma’s bevatten punten die een rechtstreekse bedreiging vormen voor de rechtstaat, geen enkele partij biedt 100% garantie op de principes ervan. De rechtstaat blijkt geen rustig bezit maar een werkwoord. "Zorg voor de rechtstaat en de rechtstaat zorgt voor jou," verklaart Peter Callens, voorzitter van Advocaat.be. "De rechtstaat beschermt ons tegen willekeur, machtsmisbruik en corruptie dankzij instellingen en regels."

Meer lezen
Rechtbank Brussel
6/03/24

Justitie zal sterker blijken dan de examenfraude

We blijven erin ­geloven dat rechters hun taak ­gewetensvol uitoefenen, zegt Peter Callens namens alle advocaten.

Meer lezen
29/01/24

Florian Pollefeyt wint prestigieuze scriptieprijs

Florian Pollefeyt, afgestudeerd aan de KU Leuven met eersteklas onderscheiding voor zowel zijn bachelor- als masterdiploma, heeft de scriptieprijs 2023 van Advocaat.be in de wacht gesleept. Zijn uitzonderlijke prestaties en toewijding aan juridisch onderzoek zijn beloond met een bedrag van 2.500 euro.

Meer lezen