Ga verder naar de inhoud
13/03/13

OVB bezorgd over lot van zwakkeren

Het is hartverwarmend vast te stellen dat ook in deze moeilijke tijden vele mensen blijk geven van grote solidariteit en bezorgdheid voor de andere. De OVB blijft bezorgd over de goede werking van de rechtsstaat en de bescherming van de rechten van alle mensen.

In deze moeilijke tijden moet onze bijzondere aandacht gaan naar de meest kwetsbaren zoals de talrijke mensen die ontheemd zijn ten gevolge van oorlog en conflicten en daardoor in onveilige en ongezonde omstandigheden moeten leven. Ook de OVB is geraakt door penibele beelden aan landgrenzen, waar behoeftigen worden teruggeduwd, de onmenselijke situatie van massa's vluchtelingen, waaronder vele kinderen, zonder vooruitzichten opeengepakt in kampen, zoals de meer dan 20.000 mensen op Lesbos en nog eens 18.000 op Samos, Chios, Leros en Kos, in strijd met de afspraken voor een inrichting van maximum 6.200 mensen. Het is schrijnend vast te stellen dat afspraken en regels in Europa niet worden nageleefd.

Onze aandacht en bezorgdheid gaan ook naar de kwetsbaren dichter bij ons, zoals de toestand van gedetineerden, de opvang van asielaanvragen, de gesloten instellingen, enz.

De OVB doet een oproep tot solidariteit en menselijkheid, om ook nu blijvend aandacht te hebben voor de situaties van gedetineerden, voor de opvang van asielaanvragen, de toestand in de gesloten instellingen, enz. De OVB dringt aan dat elke situatie grondig, objectief en sereen wordt onderzocht en telkens wordt gestreefd naar humane oplossingen.

Laat ons niet vervallen in cynisme en ongevoeligheid maar integendeel eisen dat duidelijke regels worden opgesteld die getuigen van een menselijke en solidaire aanpak en dat de afspraken en regels ook worden nageleefd.

Laatste persberichten

Fotowedstrijd mr. Anke Reussens
30/01/23

Deze advocaten winnen onze fotowedstrijd

Het talent is bekroond! Uit een 90-tal inzendingen koos een vakjury 13 mooie foto’s waar zowel zij als onze advocaten een favoriet kozen in een fotowedstrijd voor advocaten.

Meer lezen
30/01/23

‘De kaping van de Pompeï’ kaapt de Persprijs

De jury van de Persprijs van Advocaat.be heeft ‘De kaping van de Pompeï’ uitgekozen als winnaar. De tweede en derde plaats gaan naar De Coke Lijnen, een reeks van Lars Bové en Piet Depuydt in de krant De Tijd, en De zaak Carlo, een Panoreportage (VRT) van journalist Dirk Leestmans, regisseur Jeremy De Ryckere en cameraman Stijn De Moor.

Meer lezen
Uitreiking scriptieprijs 2022
30/01/23

Chiara Kerckhof wint prestigieuze scriptieprijs

Chiara Kerckhof haalde aan de faculteit recht en criminologie van de UGent 18 op 20 voor haar masterproef “Waarheidsvinding in het burgerlijk proces. De waarheids-en volledigheidsplicht in hoofde van de procespartijen”.

Meer lezen