Ga verder naar de inhoud
13/03/13

OVB bezorgd over lot van zwakkeren

Het is hartverwarmend vast te stellen dat ook in deze moeilijke tijden vele mensen blijk geven van grote solidariteit en bezorgdheid voor de andere. De OVB blijft bezorgd over de goede werking van de rechtsstaat en de bescherming van de rechten van alle mensen.

In deze moeilijke tijden moet onze bijzondere aandacht gaan naar de meest kwetsbaren zoals de talrijke mensen die ontheemd zijn ten gevolge van oorlog en conflicten en daardoor in onveilige en ongezonde omstandigheden moeten leven. Ook de OVB is geraakt door penibele beelden aan landgrenzen, waar behoeftigen worden teruggeduwd, de onmenselijke situatie van massa's vluchtelingen, waaronder vele kinderen, zonder vooruitzichten opeengepakt in kampen, zoals de meer dan 20.000 mensen op Lesbos en nog eens 18.000 op Samos, Chios, Leros en Kos, in strijd met de afspraken voor een inrichting van maximum 6.200 mensen. Het is schrijnend vast te stellen dat afspraken en regels in Europa niet worden nageleefd.

Onze aandacht en bezorgdheid gaan ook naar de kwetsbaren dichter bij ons, zoals de toestand van gedetineerden, de opvang van asielaanvragen, de gesloten instellingen, enz.

De OVB doet een oproep tot solidariteit en menselijkheid, om ook nu blijvend aandacht te hebben voor de situaties van gedetineerden, voor de opvang van asielaanvragen, de toestand in de gesloten instellingen, enz. De OVB dringt aan dat elke situatie grondig, objectief en sereen wordt onderzocht en telkens wordt gestreefd naar humane oplossingen.

Laat ons niet vervallen in cynisme en ongevoeligheid maar integendeel eisen dat duidelijke regels worden opgesteld die getuigen van een menselijke en solidaire aanpak en dat de afspraken en regels ook worden nageleefd.

Laatste persberichten

Rechtbank Brussel
6/03/24

Justitie zal sterker blijken dan de examenfraude

We blijven erin ­geloven dat rechters hun taak ­gewetensvol uitoefenen, zegt Peter Callens namens alle advocaten.

Meer lezen
29/01/24

Florian Pollefeyt wint prestigieuze scriptieprijs

Florian Pollefeyt, afgestudeerd aan de KU Leuven met eersteklas onderscheiding voor zowel zijn bachelor- als masterdiploma, heeft de scriptieprijs 2023 van Advocaat.be in de wacht gesleept. Zijn uitzonderlijke prestaties en toewijding aan juridisch onderzoek zijn beloond met een bedrag van 2.500 euro.

Meer lezen
29/01/24

Antwerpse advocaat wint de juryprijs in de fotowedstrijd van Advocaat.be

In een indrukwekkende overwinning heeft advocaat An Scheers, verbonden aan de balie Antwerpen, de felbegeerde juryprijs gewonnen in de fotowedstrijd van Advocaat.be. De fotoreeks getiteld "Door de lens van een jeugdadvocaat" overtuigde de jury met haar unieke perspectief en diepgaande verhaal, waarmee mr. Scheers de prijs in de wacht sleepte.

Meer lezen