Ga verder naar de inhoud
28/10/28

Vandaag rouwt de hele advocatuur met de familie van mr. Van der Stichelen.

Met afgrijzen verneemt Advocaat.be het gewelddadige overlijden van mr. Claudia Van der Stichelen in Sint-Lievens-Houtem en het neerschieten van haar zoon. We betuigen ons medeleven aan alle dierbaren van het slachtoffer.

Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar de echtgenoot van mr.Van der Stichelen die ook advocaat is. We hopen dat hun zoon snel zal herstellen.

Als het onderzoek uitwijst dat mr. Van der Stichelen neergeschoten is omdat zij advocaat is, dan is dat bijzonder erg. Het toont aan dat het beroep van advocaat gevaarlijk geworden is en dat advocaten kwetsbare doelwitten zijn.

Het is helaas niet de eerste keer dat advocaten aangevallen worden omdat zij advocaten zijn. Nu gebeurt het met fatale afloop. Die kwetsbaarheid moet erkend worden maar mag nooit aanvaard worden. Dreigementen aan het adres van advocaten moeten au sérieux genomen worden.

Laatste persberichten

Rechtbank Brussel
6/03/24

Justitie zal sterker blijken dan de examenfraude

We blijven erin ­geloven dat rechters hun taak ­gewetensvol uitoefenen, zegt Peter Callens namens alle advocaten.

Meer lezen
29/01/24

Florian Pollefeyt wint prestigieuze scriptieprijs

Florian Pollefeyt, afgestudeerd aan de KU Leuven met eersteklas onderscheiding voor zowel zijn bachelor- als masterdiploma, heeft de scriptieprijs 2023 van Advocaat.be in de wacht gesleept. Zijn uitzonderlijke prestaties en toewijding aan juridisch onderzoek zijn beloond met een bedrag van 2.500 euro.

Meer lezen
29/01/24

Antwerpse advocaat wint de juryprijs in de fotowedstrijd van Advocaat.be

In een indrukwekkende overwinning heeft advocaat An Scheers, verbonden aan de balie Antwerpen, de felbegeerde juryprijs gewonnen in de fotowedstrijd van Advocaat.be. De fotoreeks getiteld "Door de lens van een jeugdadvocaat" overtuigde de jury met haar unieke perspectief en diepgaande verhaal, waarmee mr. Scheers de prijs in de wacht sleepte.

Meer lezen