Ga verder naar de inhoud

Echtscheiding onherstelbare ontwrichting

Echtscheiding onherstelbare ontwrichting, wat betekent dat? En heb je dan een advocaat nodig?

Wat is een echtscheiding onherstelbare ontwrichting?

Wanneer je van je echtgenoot wil scheiden maar de breuk verloopt moeizaam en het lukt niet om afspraken te maken over de echtscheiding of alle gevolgen ervan, kan je een echtscheiding vragen op basis van de onherstelbare ontwrichting van het huwelijk. Je kan dit alleen vragen aan de rechter of samen met je echtgenoot. Het is vervolgens de rechter die beslist of het huwelijk onherstelbaar ontwricht is en desgevallend de echtscheiding uitspreekt. Ook dan moet er naar de rechtbank gegaan worden maar is het niet nodig om al onderling afspraken gemaakt hebben over de goederen, de kinderen, alimentatie, enz.

Waarom is een advocaat nuttig bij een echtscheiding onherstelbare ontwrichting?

Een advocaat heeft de nodige kennis en ervaring om je scheiding zo vlot als mogelijk te laten verlopen. Het is voor jou vaak al een (emotioneel) moeilijke periode. De advocaat leeft met je mee maar kent de wetten en weet aan welke punten je best bijzondere aandacht besteedt, zodat je belangen optimaal verdedigd zijn.

Daarnaast zal je voor je echtscheiding naar de rechter moeten gaan. Ook daar kent een advocaat de regels helemaal en kan die je helpen om de procedure zo vlot als mogelijk te laten verlopen.

Meer weten over scheiden?

Situatie
Relatie en gezin

Ik wil scheiden

Wanneer je niet langer getrouwd wil blijven, kan je van je partner scheiden op twee manieren.

Meer lezen

Deel dit artikel

Deel dit artikel

Zoek een advocaat

Niet zeker over uw situatie en u wil een advocaat in de buurt zoeken?

Ook interessant

Co-ouderschap

Meer lezen

Ik wil scheiden

Meer lezen