Ga verder naar de inhoud

Ik wil scheiden

Wanneer je niet langer getrouwd wil blijven, kan je van je partner scheiden op twee manieren.

Komen jij en je partner nog overeen en dan is het meest logische om te kiezen voor een echtscheiding met onderlinge toestemming (EOT). Dan kunnen jullie onderling alle afspraken maken en gaan jullie samen naar de bevoegde rechtbank om jullie overeenkomst neer te leggen. Verloopt de breuk daarentegen moeilijk, dan kan je ook kiezen voor een echtscheiding op grond van onherstelbare ontwrichting (EOO). Ook dan moet er naar de rechtbank gegaan worden maar is het niet nodig om al onderling afspraken gemaakt hebben.

Heb ik een advocaat nodig om te scheiden?

Een advocaat helpt je vooreerst te kiezen welke soort echtscheiding het beste past in jouw situatie. Een advocaat heeft daarbij de kennis en ervaring om je scheiding zo vlot als mogelijk te laten verlopen. Het is voor jou vaak al een (emotioneel) moeilijke periode. De advocaat leeft met je mee maar kent de wetten en weet aan welke punten u best bijzondere aandacht besteedt, zodat je belangen optimaal verdedigd zijn.

Daarnaast zal je bij elke soort echtscheiding naar de rechter moeten gaan Ook daar kent een advocaat de regels helemaal en kan die je helpen om de procedure zo vlot als mogelijk te laten verlopen.

Deel dit artikel

Deel dit artikel

Zoek een advocaat

Niet zeker over uw situatie en u wil een advocaat in de buurt zoeken?

Ook interessant

Co-ouderschap

Meer lezen