Ga verder naar de inhoud

Persprijs

Maakte je tussen 1 juli 2019 en 30 juni 2022 een Belgisch-Nederlandstalige journalistieke publicatie of mediaproductie over recht en justitie in het algemeen of rechtbankverslaggeving in het bijzonder? Dien dat dan in voor de Persprijs van Advocaat.be en maak kans om er 7500 euro mee te winnen.

Persprijs
Persprijs - Kantoor Kolos
Persprijs
Persprijs - Kantoor Kolos

Hoe dien je in?

Tot en met 4 december om middernacht kan je je dossier indienen voor de Persprijs van Advocaat.be.

Upload je journalistiek werk via Internxt Send en stuur die link in een mail aan communicatie@ordevanvlaamsebalies.be, met vermelding van naam en contactgegevens (gsm-nummer, adres en mailadres).

Een jury oordeelt dan welke het winnende werk is uit alle inzendingen.

De prijs wordt uiteindelijk uitgereikt op de nieuwjaarsreceptie van Advocaat.be op maandag 30 januari 2023. Die vindt plaats in het Koloniënpaleis, Paleizenlaan in Tervuren. Ook de laureaten van de Persprijs worden uitgenodigd voor die nieuwjaarsreceptie.

Reporter
Reporter - iStock

Over de Persprijs

Advocaten en journalisten hebben bepaalde idealen en streefdoelen gemeen, zoals onafhankelijkheid, de bereidheid om misbruik en schending van rechten aan te klagen, het recht op informatie en bescherming van de fundamentele vrijheden. Het recht op informatie, het vermoeden van onschuld en het respect voor een persoon moeten te allen tijde verzoend worden met de mensenrechten. Om die reden en om kwaliteitsvolle journalistiek over recht, justitie en rechtbankverslaggeving aan te moedigen reikt Advocaat.be om de drie jaar een persprijs uit.

De Persprijs van Advocaat.be heette vroeger de Persprijs van de Orde van Vlaamse Balies. In 2020 ging de prijs naar De Standaard-journalisten Marjan Justaert en Christof Vanschoubroek voor hun artikelenreeks ‘De Onzichtbare Macht’.