Ga verder naar de inhoud

Over de advocaat

Een advocaat raadplegen klinkt vaak moeilijker dan het is.

Een advocaat helpt en adviseert je waar mogelijk, met juridische kennis en expertise. Daarnaast werkt een advocaat ook steeds in vertrouwen. Als jij de eerste stap zet, dan helpt jouw advocaat je verder.

13 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 13 items op pagina 3 van de 3.
Advocaten in rechtbank Turnhout

Kan ik mijn advocaat ontslaan? Alles wat je moet weten

Wat als je vindt dat je zaak een nieuwe richting nodig heeft of als er communicatieproblemen zijn ontstaan? Gelukkig heb je als cliënt het recht om van advocaat te veranderen. Ontdek de belangrijkste aspecten en overwegingen rondom het veranderen van advocaat wanneer je het gevoel hebt dat dit de beste keuze is voor je zaak.

Meer lezen
Advocaat met cliënten
Advocaat met cliënten - iStock

Partner in je dagelijks leven

Een advocaat staat je steeds bij met raad en daad. Je kan altijd terecht bij een advocaat, op verschillende momenten in je leven. Een advocaat begeleidt je in alle vertrouwen doorheen de juridische wereld naar de beste oplossing.

Connectie
Connectie - Orbon Alija

Wil je weten of je in jouw situatie een advocaat kan raadplegen?

De meest gestelde vragen hebben we alvast voor jou gebundeld. Ontdek hier wat je zelf kan doen en waar een advocaat je kan ondersteunen.

Bijstand
Bijstand - iStock

Eerder nood aan snel, juridisch advies?

Voor kleine vragen kan je steeds terecht bij de eerstelijnsbijstand, ook gekend als het 'Gratis Advocaten Advies'. Daar geven advocaten gratis antwoord op kleinere, eenvoudige juridische vragen. De eerstelijnsbijstand voorziet dus niet in een uitgebreid advies of een grondige behandeling van jouw dossier, maar indien nodig zal je gepast worden doorverwezen.

Begrijp het helemaal met Advocaat op School

Advocaat op school wil kinderen en jongeren kennis laten maken met de fascinerende wereld van de rechtstaat en de cruciale rol van advocaten. Wil jij ook een advocaat verwelkomen in je klas?