Ga verder naar de inhoud

Over de advocaat

Een advocaat raadplegen klinkt vaak moeilijker dan het is.

Een advocaat helpt en adviseert je waar mogelijk, met juridische kennis en expertise. Daarnaast werkt een advocaat ook steeds in vertrouwen. Als jij de eerste stap zet, dan helpt jouw advocaat je verder.

13 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 13 items op pagina 2 van de 3.
Problemen

Ik heb een probleem met mijn advocaat

Verloopt de samenwerking met uw advocaat niet zoals gewenst of ontstaan er problemen? Daar bestaan verschillende oplossingen voor.

Meer lezen
Advocaten in rechtbank Turnhout

Moet ik voor elk probleem naar de rechtbank?

Nee, je moet niet voor elk probleem naar de rechtbank, integendeel. Er bestaan zoveel verschillende oplossingen waarbij de rechtbank vaak pas de laatste stap is.

Meer lezen
Bijstand

Wat doet een BJB?

BJB is de afkorting voor bureau juridische bijstand, deze organiseert de (gedeeltelijk) gratis advocaten. Als je bij een BJB een aanvraag doet, dan kijken die na of jij recht hebt op een gratis advocaat op basis van een aantal elementen.

Meer lezen
Advocaat

Hoe word ik advocaat?

Wat moet ik studeren om advocaat te kunnen worden en hoe word ik dan advocaat als ik mijn diploma op zak heb?

Meer lezen
Liegen

Mag een advocaat liegen?

Moet een advocaat altijd de waarheid zeggen? Of mag die ook liegen? Tijd voor een antwoord op die vragen!

Meer lezen
Advocaat met cliënten
Advocaat met cliënten - iStock

Partner in je dagelijks leven

Een advocaat staat je steeds bij met raad en daad. Je kan altijd terecht bij een advocaat, op verschillende momenten in je leven. Een advocaat begeleidt je in alle vertrouwen doorheen de juridische wereld naar de beste oplossing.

Connectie
Connectie - Orbon Alija

Wil je weten of je in jouw situatie een advocaat kan raadplegen?

De meest gestelde vragen hebben we alvast voor jou gebundeld. Ontdek hier wat je zelf kan doen en waar een advocaat je kan ondersteunen.

Bijstand
Bijstand - iStock

Eerder nood aan snel, juridisch advies?

Voor kleine vragen kan je steeds terecht bij de eerstelijnsbijstand, ook gekend als het 'Gratis Advocaten Advies'. Daar geven advocaten gratis antwoord op kleinere, eenvoudige juridische vragen. De eerstelijnsbijstand voorziet dus niet in een uitgebreid advies of een grondige behandeling van jouw dossier, maar indien nodig zal je gepast worden doorverwezen.

Begrijp het helemaal met Advocaat op School

Advocaat op school wil kinderen en jongeren kennis laten maken met de fascinerende wereld van de rechtstaat en de cruciale rol van advocaten. Wil jij ook een advocaat verwelkomen in je klas?