Ga verder naar de inhoud

Over de advocaat

Een advocaat raadplegen klinkt vaak moeilijker dan het is.

Een advocaat helpt en adviseert je waar mogelijk, met juridische kennis en expertise. Daarnaast werkt een advocaat ook steeds in vertrouwen. Als jij de eerste stap zet, dan helpt jouw advocaat je verder.

14 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 14 items op pagina 1 van de 3.

Wat kost een advocaat?

Een advocaat ontvangt een ereloon, aangevuld met een vergoeding voor gemaakte kosten. Maak daarom op voorhand goede afspraken met jouw advocaat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Meer lezen
Advocaten in rechtbank Leuven

Wat doet een advocaat?

Adviseren, bemiddelen, onderhandelen en verdedigen. Een advocaat kan je op verschillende manieren helpen. Zowel binnen als buiten een rechtbank.

Meer lezen
Advocaat met cliënten

Wat is een advocaat?

Een advocaat staat je bij met raad en daad. Doorheen de verschillende fases van jouw leven kan je in aanraking komen met justitie. Een advocaat begeleidt je dan doorheen het juridische kluwen. Ook als je ondernemer bent, is advies en bijstand van een advocaat geen overbodige luxe.

Meer lezen

Hoe kies je een advocaat?

Je bent altijd vrij om zelf een advocaat te kiezen. Vraag wel steeds op voorhand aan jouw advocaat of die je bij jouw specifieke vragen kan helpen.

Meer lezen
Advocaat in rechtbank Leuven

Onafhankelijkheid: het fundament van vertrouwen in advocaten

In het hart van de advocatuur klopt een krachtig principe: de onafhankelijkheid. Deze fundamentele waarde staat niet alleen symbool voor de integriteit van de advocaat, maar ook voor de rechtvaardigheid en effectiviteit van ons juridisch systeem. Maar wat houdt dit precies in en waarom het zo cruciaal is?

Meer lezen
Praten

Rechtsbijstandsverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering vergoedt bepaalde kosten die komen kijken bij een geschil. Dankzij die verzekering kan je opkomen voor jouw rechten zonder angst voor hoge kosten.

Meer lezen
Advocaat met cliënten
Advocaat met cliënten - iStock

Partner in je dagelijks leven

Een advocaat staat je steeds bij met raad en daad. Je kan altijd terecht bij een advocaat, op verschillende momenten in je leven. Een advocaat begeleidt je in alle vertrouwen doorheen de juridische wereld naar de beste oplossing.

Connectie
Connectie - Orbon Alija

Wil je weten of je in jouw situatie een advocaat kan raadplegen?

De meest gestelde vragen hebben we alvast voor jou gebundeld. Ontdek hier wat je zelf kan doen en waar een advocaat je kan ondersteunen.

Bijstand
Bijstand - iStock

Eerder nood aan snel, juridisch advies?

Voor kleine vragen kan je steeds terecht bij de eerstelijnsbijstand, ook gekend als het 'Gratis Advocaten Advies'. Daar geven advocaten gratis antwoord op kleinere, eenvoudige juridische vragen. De eerstelijnsbijstand voorziet dus niet in een uitgebreid advies of een grondige behandeling van jouw dossier, maar indien nodig zal je gepast worden doorverwezen.

Begrijp het helemaal met Advocaat op School

Advocaat op school wil kinderen en jongeren kennis laten maken met de fascinerende wereld van de rechtstaat en de cruciale rol van advocaten. Wil jij ook een advocaat verwelkomen in je klas?