Ga verder naar de inhoud

Financiële zaken

Geld maakt niet gelukkig, durft men al eens te beweren. Maar financiële zorgen wegen (zeer) zwaar. Ontdek wat je kan doen als je het moeilijk hebt.

15 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 15 items op pagina 2 van de 3.
Werk

Ik had een arbeidsongeval, wat nu?

Er is sprake van een arbeidsongeval als je als werknemer een letsel oploopt door een ongeval tijdens en door de uitvoering van je arbeidsovereenkomst. Het gaat niet alleen om ongevallen terwijl je aan het werk bent, maar ook om ongevallen op de weg van en naar het werk of als je thuis werkt.

Meer lezen

Hoe werkt een afbetalingsplan?

Een afbetalingsplan regelt de terugbetaling van je schulden met je schuldeiser. Je kan dan bijvoorbeeld je schulden in kleinere stukjes terugbetalen over een langere termijn.

Meer lezen

Wat is een collectieve schuldenregeling?

Bij een collectieve schuldenregeling werkt een schuldbemiddelaar een afbetalingsplan uit om jouw structurele schulden volledig of gedeeltelijk terug te betalen. Ondanks hoge schulden en de druk die daarmee gepaard gaat, kan je op die manier toch een waardig leven leiden.

Meer lezen
Financiële zorgen

Wat moet ik doen bij schulden?

Als je er niet in slaagt jouw geldproblemen op te lossen en jouw schulden af te betalen, dan kan je dit op verschillende manieren aanpakken en is het ook wel interessant om een objectieve partij te betrekken.

Meer lezen
Werk

Welke schadevergoeding krijg ik bij contractbreuk?

In geval van contractbreuk kan je een schadevergoeding vragen, maar dat is zeker niet de enige optie.

Meer lezen

Zoek een advocaat

Niet zeker over uw situatie en u wil een advocaat in de buurt zoeken?

Actuele topics

Gesprek
4/08/23

We pleiten voor een evenwichtig wetsontwerp rond bewindvoering

Advocaat.be maakt zich zorgen over een voorgesteld wetsontwerp over bewindvoering. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft dit voorstel gedaan om een kleine groep nalatige, buitensporige en frauduleuze bewindvoerders aan te pakken. Hoewel we begrijpen dat het wetsontwerp misbruiken wil stoppen, hebben we een paar zorgen.

Meer lezen
Voorzitter Peter Callens
20/06/22

"Wat simpel lijkt, is niet altijd simpel. Bij de fiscus weten ze dat.”

In deze rubriek reflecteert onze voorzitter over de actualiteit. U leest hem elke twee weken. Ontdek waarover hij het vandaag met u wil hebben.

Meer lezen
Klant
25/01/22

Heeft u een eigen zaak? Opgelet: betalingstermijnen in B2B worden ingekort

U heeft het misschien ook al meegemaakt: een professionele klant draalt met de betaling van zijn factuur en daardoor komt u als ondernemer of kleine zelfstandige in financiële problemen. Welnu, de wetgever heeft de regeling rond de maximale betalingstermijn aangepast om ondernemers beter te beschermen tegen professionele klanten die het niet zo nauw nemen met het tijdig betalen van hun factuur.

Meer lezen
Meeting
Meeting - iStock

Hoe werkt dat, een advocaat nemen?

Je bent altijd vrij om zelf een advocaat te kiezen. Vraag uiteraard wel steeds op voorhand aan jouw advocaat of die je bij jouw specifieke vragen kan helpen. Elke advocaat heeft namelijk zijn eigen kennis en ervaring.

Zit je in een andere situatie?

Drugs en geweld

Twee onderwerpen waar we liever van wegblijven, maar soms kom je toch in een situatie terecht waar je geconfronteerd wordt met deze zaken.

Lees verder

Na het leven

Wat je na jouw leven achterlaat, kan je makkelijk op voorhand regelen. Een advocaat staat jou en jouw dierbaren bij.

Lees verder

Op school

Een school is een inspirerende omgeving. Maar soms word je er geconfronteerd een moeilijke situatie. Ontdek wat je dan kan doen.

Lees verder

In het verkeer

Je begeeft je dagelijks in het verkeer: voor je werk, om naar school te gaan, voor je hobby's,... Soms loopt het daar wel eens mis. Maar wat kan je dan doen?

Lees verder

Ondernemen

Ondernemen betekent vaak je passie najagen en je dromen waarmaken. Maar er komt ook heel wat bij kijken. Een advocaat helpt jou bij elke stap.

Lees verder

Mijn huis

Eindelijk, jouw eigen stek! Heb je gekocht of verkoop, huur of verhuur je. Een woning moet een veilige thuishaven zijn, wat er ook gebeurt.

Lees verder

Op het werk

In werkrelaties rijzen soms juridische vragen. Een advocaat staat jou bij en adviseert en bemiddelt waar nodig.

Lees verder

Relatie en gezin

Familie is belangrijk voor jou, en je wil alles voor hen doen. Maar relaties worden complexer en het traditionele gezin komt minder voor. Een advocaat helpt jou daarmee.

Lees verder