Ga verder naar de inhoud
Overstroming

Ik heb waterschade, wat nu?

Een zomers onweer heeft de kelder doen onderlopen. Of erger, de straat staat blank en je staat in de living tot je enkels in het water. Bij ernstige waterschade kunnen de kosten al snel tot duizenden euro’s oplopen.

In de meeste gevallen zal je gedekt zijn door je verzekering. Hoewel een woningpolis niet verplicht is, word je daar bij het afsluiten van een hypotheek vaak wel toe gedwongen door de bank. Zo kan je in de meeste gevallen op beide oren slapen.

Kan een advocaat me helpen?

Weet je niet zeker voor welke schade je gedekt bent? Doet de verzekeraar lastig of duurt de uitbetaling buitengewoon lang? Weigert die met (voldoende) geld over de brug te komen om de volledige schade te vergoeden? Overweeg om een advocaat onder de arm te nemen. Deze zal contact opnemen met de verzekeraar om te onderhandelen over het dossier en een volledige vergoeding van de geleden schade te bekomen. Die kan je uiteraard ook bijstaan bij verdere gerechtelijke stappen.

Kijk zeker na of je al een rechtsbijstandsverzekering hebt. Bij het afsluiten van een woonverzekering is het mogelijk om daar meteen een aanvullende rechtsbijstandsverzekering bij af te sluiten. Heb je dit niet, overweeg er dan zeker één te nemen. Voor een kleine bedrag heb je dan namelijk recht op juridische bijstand waarbij onder meer de kosten van je advocaat, een eventuele expert en de gerechtskosten gedekt zullen zijn.

Deel dit artikel

Deel dit artikel

Zoek een advocaat

Niet zeker over uw situatie en u wil een advocaat in de buurt zoeken?