Ga verder naar de inhoud

Co-ouderschap

Wonen jullie als ouders niet meer samen, dan moeten jullie een aantal afspraken maken in verband met de kinderen.

Afspraken over co-ouderschap kan veel betekenen, bijvoorbeeld over de wijze waarop jullie de kinderen toch in dezelfde stijl willen opvoeden en bij wie de kinderen zullen verblijven en voor hoelang. Co-ouderschap is de term die in dat kader wordt gebruikt om bepaalde keuzes aan te duiden.

Oefenen jullie verder samen het ouderlijk gezag uit, dan is sprake van ‘gezagsco-ouderschap’. Is het verblijf van de kinderen gelijkmatig onder jullie verdeeld, dan is sprake van ‘verblijfsco-ouderschap’.

Heb ik een advocaat nodig om co-ouderschap te regelen?

Een advocaat kan je vanuit zijn kennis en ervaring begeleiden in dit complexe proces. Die heeft daarbij de kennis en ervaring om deze procedure zo vlot als mogelijk te laten verlopen. Het is voor jou vaak al een (emotioneel) moeilijke periode. De advocaat leeft met je mee maar kent de wetten en weet aan welke punten je best bijzondere aandacht besteedt, zodat jouw belangen optimaal verdedigd worden.

Jouw advocaat kan ook in de rechtbank aan de rechter in duidelijke taal jouw wensen duidelijk maken.

Raadpleeg die zo snel mogelijk, zodat je geen overhaaste overeenkomsten sluit en jouw belangen voor de rechter optimaal verdedigd worden.

Deel dit artikel

Deel dit artikel

Zoek een advocaat

Niet zeker over uw situatie en u wil een advocaat in de buurt zoeken?

Ook interessant