Ga verder naar de inhoud

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in en rond de advocatuur.

213 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 213 items op pagina 2 van de 36.
Advocaten in rechtbank Turnhout
9/01/24

Welke kleding mag een advocaat nu wel of niet dragen?

Je hebt misschien gehoord over een advocaat die een joods keppeltje droeg tijdens een rechtszaak in Gent. Maar hoe zit het eigenlijk met de kledingkeuze van advocaten? Laten we het duidelijk maken.

Meer lezen
Advocaat-stagiair in rechtbank Antwerpen
21/12/23

Hervorming van de opleiding voor toekomstige advocaten: wat moet je weten?

Er zijn plannen om de opleiding voor mensen die advocaat willen worden te veranderen. Dit is een extra opleiding nadat je al je rechtenstudie hebt afgerond. De Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) is hier niet helemaal blij mee, en we begrijpen die zorgen.

Meer lezen
3/11/23

Twee advocaten met verschillende missies binnen één vzw

We spraken met Dimitri Laes en Ine Van Seghbroeck, twee ervaren advocaten met een passie voor vrijwilligerswerk bij vzw De Rode Antraciet, beiden met een ander doel.

Meer lezen
12/10/23

Advocaat Caroline Daniels en Growfunding: maatschappelijk engagement met een glimlach

Waar positieve impact en gemeenschapsbetrokkenheid bloeien: mr. Caroline Daniels vindt maatschappelijk engagement belangrijk. Ontdek hier waarom.

Meer lezen
26/09/23

Een advocaat met passie voor vreemdelingenrecht helpt een vzw voor vluchtelingen

Marileen Vandenberghe is in de advocatuur een laatbloeier. Ze heeft eerst 20 jaar in de gezondheidszorg gewerkt en daarna nog 17 jaar in de natuur-, milieu- en ruimtelijke ordeningssector. Op latere leeftijd begon ze dan rechten te studeren en nu is ze als advocaat verbonden aan de balie van Antwerpen. Tijdens haar rechtenstudies raakte ze gefascineerd door vreemdelingenrecht en zo kwam ze als vrijwilliger terecht bij de vzw Bij Ons Thuis, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de opvang, begeleiding en ondersteuning van migranten en vluchtelingen in Aarschot en het Hageland.

Meer lezen
12/09/23

Oud-winnaars van de Scriptieprijs getuigen

De OVB scriptieprijs werd in 2007 in het leven geroepen, de prijs heette toen nog de OVB-studentenprijs. We praten met 3 oud-winnaars, zij vertellen wat het voor hen betekende om de prijs te winnen.

Meer lezen

Op zoek naar praktische antwoorden over een advocaat?

Praktisch

Wat kost een advocaat?

Een advocaat ontvangt een ereloon, aangevuld met een vergoeding voor gemaakte kosten. Maak daarom op voorhand goede afspraken met jouw advocaat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Meer lezen
Advocaten in rechtbank Leuven
Praktisch

Wat doet een advocaat?

Adviseren, bemiddelen, onderhandelen en verdedigen. Een advocaat kan je op verschillende manieren helpen. Zowel binnen als buiten een rechtbank.

Meer lezen
Advocaat met cliënten
Praktisch

Wat is een advocaat?

Een advocaat staat je bij met raad en daad. Doorheen de verschillende fases van jouw leven kan je in aanraking komen met justitie. Een advocaat begeleidt je dan doorheen het juridische kluwen. Ook als je ondernemer bent, is advies en bijstand van een advocaat geen overbodige luxe.

Meer lezen

Zoek een advocaat

Vind meteen een advocaat die bij jou past.