Ga verder naar de inhoud

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in en rond de advocatuur.

202 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 202 items op pagina 2 van de 34.
9/06/23

Jan Coninx ijvert als advocaat en ondernemer voor een warm België

Jan Coninx is een advocaat, een advocaat is ook een ondernemer. Hij is dus goed geplaatst als voorzitter van de vzw Ondernemers voor een warm België. De vzw zet zich via projecten op het gebied van voeding, cultuur en onderwijs om mensen gelijke kansen te geven om zich te ontwikkelen.

Meer lezen
26/05/23

Maak kennis met een advocaat die (vaak letterlijk) vecht voor het goede doel

Bert Vanmechelen was vroeger profbokser. Vandaag is hij niet alleen advocaat maar ook voorzitter van de vzw Fighters Against Cancer. In een interview legt hij de link tussen de vechtsport en zijn strijd tegen kinderkanker uit.

Meer lezen
Leugentest
12/05/23

Telefoon van de politie voor een leugendetectortest? Dit moet weten

“Ben je bereid om een polygraaftest af te leggen?”. Kan en mag dat zomaar? En wat betekent dat?

Meer lezen
27/04/23

Maak kennis met Reinhilde Goossens, een advocaat met het hart op de juiste plaats

Je las of hoorde er misschien al iets over, over die advocaat die een jongen van 12 in huis nam omdat het maar niet lukte om hem aan een geschikt onderkomen te helpen in een jeugdvoorziening. Het is niet meer de eerste keer dat ze dat doet, het is sterker dan haarzelf vertelt ze.

Meer lezen
Computer
20/04/23

Een beslissing van de vrederechter in jouw zaak kan je nu zelf opvragen via het internet

Heeft de vrederechter onlangs een beslissing genomen in een zaak van jou? Dan kan je die uitspraak nu ook zelf vinden via het internet. Meer bepaald via de site Just-on-Web.

Meer lezen
31/03/23

"Druk op advocaten is een draak met vele koppen. Van pleidooien afblokken tot wraakacties vanwege machtige ondernemingen"

In deze rubriek reflecteert onze voorzitter over de actualiteit. U leest hem elke twee weken. Ontdek waarover hij het vandaag met u wil hebben.

Meer lezen

Op zoek naar praktische antwoorden over een advocaat?

Praktisch

Wat kost een advocaat?

Een advocaat ontvangt een ereloon, aangevuld met een vergoeding voor gemaakte kosten. Maak daarom op voorhand goede afspraken met jouw advocaat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Meer lezen
Advocaten in rechtbank Leuven
Praktisch

Wat doet een advocaat?

Adviseren, bemiddelen, onderhandelen en verdedigen. Een advocaat kan je op verschillende manieren helpen. Zowel binnen als buiten een rechtbank.

Meer lezen
Advocaat met cliënten
Praktisch

Wat is een advocaat?

Een advocaat staat je bij met raad en daad. Doorheen de verschillende fases van jouw leven kan je in aanraking komen met justitie. Een advocaat begeleidt je dan doorheen het juridische kluwen. Ook als je ondernemer bent, is advies en bijstand van een advocaat geen overbodige luxe.

Meer lezen

Zoek een advocaat

Vind meteen een advocaat die bij jou past.