Ga verder naar de inhoud

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in en rond de advocatuur.

202 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 202 items op pagina 3 van de 34.
Rechtbank Brussel
27/03/23

Mag de advocaat zijn cliënt nog naar behoren verdedigen?

We vinden het zorgwekkend dat het Hof van Cassatie de weg inslaat van een zeer drastische beperking op de pleittijd van de advocaat. Concreet oordeelde het Hof dat de Kamer van Inbeschuldigingstelling de advocaat van de gedetineerde al na 10 minuten mocht sommeren om zijn pleidooi af te ronden.

Meer lezen
3/03/23

"Eenvoudiger, meer rechtvaardig en meer neutraal? Moet daarom de rechtsbijstandverzekering op de schop?"

In deze rubriek reflecteert onze voorzitter over de actualiteit. U leest hem elke twee weken. Ontdek waarover hij het vandaag met u wil hebben.

Meer lezen
3/03/23

"Hebben wij baat bij het overrulen van het Grondwettelijk Hof? Dat is de hamvraag"

In deze rubriek reflecteert onze voorzitter over de actualiteit. U leest hem elke twee weken. Ontdek waarover hij het vandaag met u wil hebben.

Meer lezen
Aardbeving
28/02/23

Advocaten tonen hun steun aan de slachtoffers van de zware aardbevingen in Turkije & Syrië

Op 6 februari 2023 werden Turkije en Syrië opgeschrikt door zware aardbevingen met een kracht van 7,8 en 7,5 op de schaal van Richter. Het dodental blijft oplopen en de ravage is enorm. Om de wederopbouw te helpen nemen advocaten initiatieven om geld in te zamelen en steun te leveren.

Meer lezen
24/02/23

Getuigenis van een Oekraïense advocaat die naar ons land vluchtte

Het is exact 1 jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Ruim 63 000 Oekraïners vluchtten naar ons land, ze kregen hier meteen bescherming dankzij een speciaal statuut van tijdelijk ontheemden als gevolg van de oorlog in hun land. Daardoor konden ze hier ook meteen werk zoeken. Er zitten ook enkele advocaten onder die vluchtelingen, Viktoriia Mykuliak is er een van. Ze maakt nu deel uit van het advocatenteam bij VVBG, een internationaal kantoor dat gevestigd is in Brussel en ze legt er zich toe op zaken van handelsrecht. Sofie Demeyer, de woordvoerder van Advocaat.be, heeft haar geïnterviewd. Meester Mykuliak benadrukte dat ze alleen uit eigen naam spreekt.

Meer lezen
Park
21/02/23

Een advocaat doet zoveel meer dan pleiten

Het amusementsbedrijf Studio 100 heeft advocaat Christine Mussche aangesteld om de bedrijfscultuur bij Plopsa te onderzoeken. Het verhaal rond de pretparkengroep Plopsa maakt duidelijk dat een advocaat vaak nog veel meer taken op zich neemt dan die waar je op het eerste gezicht aan zou denken. Wij gingen te rade bij een aantal advocaten en zij vertellen over hun minder bekende opdrachten als advocaat.

Meer lezen

Op zoek naar praktische antwoorden over een advocaat?

Praktisch

Wat kost een advocaat?

Een advocaat ontvangt een ereloon, aangevuld met een vergoeding voor gemaakte kosten. Maak daarom op voorhand goede afspraken met jouw advocaat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Meer lezen
Advocaten in rechtbank Leuven
Praktisch

Wat doet een advocaat?

Adviseren, bemiddelen, onderhandelen en verdedigen. Een advocaat kan je op verschillende manieren helpen. Zowel binnen als buiten een rechtbank.

Meer lezen
Advocaat met cliënten
Praktisch

Wat is een advocaat?

Een advocaat staat je bij met raad en daad. Doorheen de verschillende fases van jouw leven kan je in aanraking komen met justitie. Een advocaat begeleidt je dan doorheen het juridische kluwen. Ook als je ondernemer bent, is advies en bijstand van een advocaat geen overbodige luxe.

Meer lezen

Zoek een advocaat

Vind meteen een advocaat die bij jou past.