Ga verder naar de inhoud

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in en rond de advocatuur.

214 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 214 items op pagina 3 van de 36.
26/09/23

Een advocaat met passie voor vreemdelingenrecht helpt een vzw voor vluchtelingen

Marileen Vandenberghe is in de advocatuur een laatbloeier. Ze heeft eerst 20 jaar in de gezondheidszorg gewerkt en daarna nog 17 jaar in de natuur-, milieu- en ruimtelijke ordeningssector. Op latere leeftijd begon ze dan rechten te studeren en nu is ze als advocaat verbonden aan de balie van Antwerpen. Tijdens haar rechtenstudies raakte ze gefascineerd door vreemdelingenrecht en zo kwam ze als vrijwilliger terecht bij de vzw Bij Ons Thuis, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de opvang, begeleiding en ondersteuning van migranten en vluchtelingen in Aarschot en het Hageland.

Meer lezen
12/09/23

Oud-winnaars van de Scriptieprijs getuigen

De OVB scriptieprijs werd in 2007 in het leven geroepen, de prijs heette toen nog de OVB-studentenprijs. We praten met 3 oud-winnaars, zij vertellen wat het voor hen betekende om de prijs te winnen.

Meer lezen
Gevangenis
12/09/23

Ik moet naar de gevangenis. Wat nu?

Sinds 1 september 2023 worden alle gevangenisstraffen tussen de 6 maanden en 2 jaar uitgevoerd. Wat houdt dat nu eigenlijk precies in, we…
Meer lezen
Gesprek
4/08/23

We pleiten voor een evenwichtig wetsontwerp rond bewindvoering

Advocaat.be maakt zich zorgen over een voorgesteld wetsontwerp over bewindvoering. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft dit voorstel gedaan om een kleine groep nalatige, buitensporige en frauduleuze bewindvoerders aan te pakken. Hoewel we begrijpen dat het wetsontwerp misbruiken wil stoppen, hebben we een paar zorgen.

Meer lezen
Leugendetector
13/07/23

College van procureurs-generaal bevestigt: de politie mag je niet aan de telefoon vragen om deel te nemen aan een leugendetectortest

Een tijd geleden kregen we te horen dat de politie blijkbaar ook telefonisch aan verdachten vraagt om deel te nemen aan een leugendetectortest. Daar reageerden wij als Advocaat.be meteen kritisch op. Ook het antwoord van het College van procureurs-generaal is nu duidelijk: dat kan niet via telefoon.

Meer lezen
7/07/23

Yasmina El Kaddouri is een advocaat die jongeren warm probeert te maken voor haar beroep

Yasmina El Kaddouri is een Gentse advocaat die zich al bijna 5 jaar inzet zich voor vzw TAJO. Ze laat jongeren kennismaken met het beroep van advocaat. Wij interviewen haar daarover.

Meer lezen

Op zoek naar praktische antwoorden over een advocaat?

Praktisch

Wat kost een advocaat?

Een advocaat ontvangt een ereloon, aangevuld met een vergoeding voor gemaakte kosten. Maak daarom op voorhand goede afspraken met jouw advocaat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Meer lezen
Advocaten in rechtbank Leuven
Praktisch

Wat doet een advocaat?

Adviseren, bemiddelen, onderhandelen en verdedigen. Een advocaat kan je op verschillende manieren helpen. Zowel binnen als buiten een rechtbank.

Meer lezen
Advocaat met cliënten
Praktisch

Wat is een advocaat?

Een advocaat staat je bij met raad en daad. Doorheen de verschillende fases van jouw leven kan je in aanraking komen met justitie. Een advocaat begeleidt je dan doorheen het juridische kluwen. Ook als je ondernemer bent, is advies en bijstand van een advocaat geen overbodige luxe.

Meer lezen

Zoek een advocaat

Vind meteen een advocaat die bij jou past.