Ga verder naar de inhoud

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in en rond de advocatuur.

210 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 210 items op pagina 3 van de 35.
Leugendetector
13/07/23

College van procureurs-generaal bevestigt: de politie mag je niet aan de telefoon vragen om deel te nemen aan een leugendetectortest

Een tijd geleden kregen we te horen dat de politie blijkbaar ook telefonisch aan verdachten vraagt om deel te nemen aan een leugendetectortest. Daar reageerden wij als Advocaat.be meteen kritisch op. Ook het antwoord van het College van procureurs-generaal is nu duidelijk: dat kan niet via telefoon.

Meer lezen
7/07/23

Yasmina El Kaddouri is een advocaat die jongeren warm probeert te maken voor haar beroep

Yasmina El Kaddouri is een Gentse advocaat die zich al bijna 5 jaar inzet zich voor vzw TAJO. Ze laat jongeren kennismaken met het beroep van advocaat. Wij interviewen haar daarover.

Meer lezen
9/06/23

Jan Coninx ijvert als advocaat en ondernemer voor een warm België

Jan Coninx is een advocaat, een advocaat is ook een ondernemer. Hij is dus goed geplaatst als voorzitter van de vzw Ondernemers voor een warm België. De vzw zet zich via projecten op het gebied van voeding, cultuur en onderwijs om mensen gelijke kansen te geven om zich te ontwikkelen.

Meer lezen
26/05/23

Maak kennis met een advocaat die (vaak letterlijk) vecht voor het goede doel

Bert Vanmechelen was vroeger profbokser. Vandaag is hij niet alleen advocaat maar ook voorzitter van de vzw Fighters Against Cancer. In een interview legt hij de link tussen de vechtsport en zijn strijd tegen kinderkanker uit.

Meer lezen
Leugentest
12/05/23

Telefoon van de politie voor een leugendetectortest? Dit moet weten

“Ben je bereid om een polygraaftest af te leggen?”. Kan en mag dat zomaar? En wat betekent dat?

Meer lezen
27/04/23

Maak kennis met Reinhilde Goossens, een advocaat met het hart op de juiste plaats

Je las of hoorde er misschien al iets over, over die advocaat die een jongen van 12 in huis nam omdat het maar niet lukte om hem aan een geschikt onderkomen te helpen in een jeugdvoorziening. Het is niet meer de eerste keer dat ze dat doet, het is sterker dan haarzelf vertelt ze.

Meer lezen

Op zoek naar praktische antwoorden over een advocaat?

Praktisch

Wat kost een advocaat?

Een advocaat ontvangt een ereloon, aangevuld met een vergoeding voor gemaakte kosten. Maak daarom op voorhand goede afspraken met jouw advocaat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Meer lezen
Advocaten in rechtbank Leuven
Praktisch

Wat doet een advocaat?

Adviseren, bemiddelen, onderhandelen en verdedigen. Een advocaat kan je op verschillende manieren helpen. Zowel binnen als buiten een rechtbank.

Meer lezen
Advocaat met cliënten
Praktisch

Wat is een advocaat?

Een advocaat staat je bij met raad en daad. Doorheen de verschillende fases van jouw leven kan je in aanraking komen met justitie. Een advocaat begeleidt je dan doorheen het juridische kluwen. Ook als je ondernemer bent, is advies en bijstand van een advocaat geen overbodige luxe.

Meer lezen

Zoek een advocaat

Vind meteen een advocaat die bij jou past.