Ga verder naar de inhoud

Ondernemen

Ondernemen betekent vaak je passie najagen en je dromen waarmaken. Maar er komt ook heel wat bij kijken. Een advocaat helpt jou bij elke stap.

21 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 21 items op pagina 3 van de 5.
Telefoon

Mijn klant heeft een contract verbroken, wat kan ik doen?

Er zijn verschillende scenario’s te bedenken waarin de uitvoering van een contract niet vlekkeloos verloopt. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van verbreking, ontbinding, wanprestatie …. Hieraan zijn telkens andere voorwaarden en remedies / sancties verbonden.

Meer lezen

Kan ik bijstand krijgen voor een faillissement?

Een advocaat kan je als ondernemer in de eerste plaats helpen om financiële problemen te voorkomen. Met het juiste juridische advies, bijvoorbeeld over de aankoop van onroerende goederen en over de aanwerving en ontslag van personeel, kan je vaak heel wat zorgen vermijden. Gaat het toch fout, wacht dan niet (te) lang om advies te vragen. Door op tijd een advocaat in te schakelen kan je misschien zelfs een faillissement vermijden.

Meer lezen
Kantoor werken

Contracten als ondernemer, help!

Als he een onderneming hebt, dan zal je allerhande contracten moeten en willen afsluiten. Denk maar aan arbeidsovereenkomsten, koopovereenkomsten, sponsorovereenkomsten … Het is erg belangrijk dat deze contracten waterdicht zijn opgesteld.

Meer lezen
Ondernemen

Hoe kan ik een eigen zaak starten?

Heel veel hangt af van welke soort zaak je wil starten. Dat bepaalt welke stappen je moet nemen en waar de problemen kunnen gebeuren. Hoe kan je vlekkeloos van start gaan zodat je je op je toekomst kan richten?

Meer lezen
Telefoon

Hoe kan ik een leverancier aanklagen?

Als je iets koopt bij een leverancier, dan heb je recht op een goed product of service. Als er toch iets mis blijkt te zijn met het product of dienst, dan kan je juridische stappen ondernemen om je rechten te doen gelden. Maar het loont de moeite om eerst samen met je leverancier op zoek te gaan naar een oplossing.

Meer lezen

Zoek een advocaat

Niet zeker over uw situatie en u wil een advocaat in de buurt zoeken?

Actuele topics

Voorzitter Peter Callens
20/06/22

"Wat simpel lijkt, is niet altijd simpel. Bij de fiscus weten ze dat.”

In deze rubriek reflecteert onze voorzitter over de actualiteit. U leest hem elke twee weken. Ontdek waarover hij het vandaag met u wil hebben.

Meer lezen
Klant
25/01/22

Heeft u een eigen zaak? Opgelet: betalingstermijnen in B2B worden ingekort

U heeft het misschien ook al meegemaakt: een professionele klant draalt met de betaling van zijn factuur en daardoor komt u als ondernemer of kleine zelfstandige in financiële problemen. Welnu, de wetgever heeft de regeling rond de maximale betalingstermijn aangepast om ondernemers beter te beschermen tegen professionele klanten die het niet zo nauw nemen met het tijdig betalen van hun factuur.

Meer lezen
Toga
Toga - iStock

Hoe werkt dat, een advocaat nemen?

Je bent altijd vrij om zelf een advocaat te kiezen. Vraag uiteraard wel steeds op voorhand aan jouw advocaat of die je bij jouw specifieke vragen kan helpen. Elke advocaat heeft namelijk zijn eigen kennis en ervaring.

Zit je in een andere situatie?

Drugs en geweld

Twee onderwerpen waar we liever van wegblijven, maar soms kom je toch in een situatie terecht waar je geconfronteerd wordt met deze zaken.

Lees verder

Na het leven

Wat je na jouw leven achterlaat, kan je makkelijk op voorhand regelen. Een advocaat staat jou en jouw dierbaren bij.

Lees verder

Op school

Een school is een inspirerende omgeving. Maar soms word je er geconfronteerd een moeilijke situatie. Ontdek wat je dan kan doen.

Lees verder

In het verkeer

Je begeeft je dagelijks in het verkeer: voor je werk, om naar school te gaan, voor je hobby's,... Soms loopt het daar wel eens mis. Maar wat kan je dan doen?

Lees verder

Financiële zaken

Geld maakt niet gelukkig, durft men al eens te beweren. Maar financiële zorgen wegen (zeer) zwaar. Ontdek wat je kan doen als je het moeilijk hebt.

Lees verder

Mijn huis

Eindelijk, jouw eigen stek! Heb je gekocht of verkoop, huur of verhuur je. Een woning moet een veilige thuishaven zijn, wat er ook gebeurt.

Lees verder

Op het werk

In werkrelaties rijzen soms juridische vragen. Een advocaat staat jou bij en adviseert en bemiddelt waar nodig.

Lees verder

Relatie en gezin

Familie is belangrijk voor jou, en je wil alles voor hen doen. Maar relaties worden complexer en het traditionele gezin komt minder voor. Een advocaat helpt jou daarmee.

Lees verder