Ondernemen
Ondernemen betekent vaak je passie najagen en je dromen waarmaken. Maar er komt ook heel wat bij kijken. Een advocaat helpt jou bij elke stap.
Hoe werkt een afbetalingsplan?
Een afbetalingsplan regelt de terugbetaling van je schulden met je schuldeiser. Je kan dan bijvoorbeeld je schulden in kleinere stukjes terugbetalen over een langere termijn.
Welke schadevergoeding krijg ik bij contractbreuk?
In geval van contractbreuk kan je een schadevergoeding vragen, maar dat is zeker niet de enige optie.
Wat kan ik doen tegen wanbetaling?
Zelf doe je dag in, dag uit je best om je onderneming draaiende te houden. Dan is het helemaal niet fijn als je merkt dat klanten niet of niet correct betalen. Wat kan je doen?
Wat kan ik doen bij het faillissement van een leverancier?
Je hebt net je bestelling gedaan maar nu blijft dat je leverancier niet kan leveren. Wat kan je dan doen?
Mijn klant klaagt mij aan, wat kan ik doen?
Voordat je klant gerechtelijke stappen tegen je onderneemt, dan zal de klant (normaal gezien) eerst jouw bedrijf op de hoogte stellen van diens klant. Je doet er dus goed aan om klachten van klanten ter harte te nemen en samen met de klant op zoek te gaan naar een oplossing. Maar wat kan je doen als die klacht niet eerlijk is?
Zoek een advocaat
Niet zeker over uw situatie en u wil een advocaat in de buurt zoeken?
Actuele topics
"Wat simpel lijkt, is niet altijd simpel. Bij de fiscus weten ze dat.”
In deze rubriek reflecteert onze voorzitter over de actualiteit. U leest hem elke twee weken. Ontdek waarover hij het vandaag met u wil hebben.
Heeft u een eigen zaak? Opgelet: betalingstermijnen in B2B worden ingekort
U heeft het misschien ook al meegemaakt: een professionele klant draalt met de betaling van zijn factuur en daardoor komt u als ondernemer of kleine zelfstandige in financiële problemen. Welnu, de wetgever heeft de regeling rond de maximale betalingstermijn aangepast om ondernemers beter te beschermen tegen professionele klanten die het niet zo nauw nemen met het tijdig betalen van hun factuur.
Hoe werkt dat, een advocaat nemen?
Je bent altijd vrij om zelf een advocaat te kiezen. Vraag uiteraard wel steeds op voorhand aan jouw advocaat of die je bij jouw specifieke vragen kan helpen. Elke advocaat heeft namelijk zijn eigen kennis en ervaring.
Zit je in een andere situatie?
Drugs en geweld
Twee onderwerpen waar we liever van wegblijven, maar soms kom je toch in een situatie terecht waar je geconfronteerd wordt met deze zaken.
Na het leven
Wat je na jouw leven achterlaat, kan je makkelijk op voorhand regelen. Een advocaat staat jou en jouw dierbaren bij.
Op school
Een school is een inspirerende omgeving. Maar soms word je er geconfronteerd een moeilijke situatie. Ontdek wat je dan kan doen.
In het verkeer
Je begeeft je dagelijks in het verkeer: voor je werk, om naar school te gaan, voor je hobby's,... Soms loopt het daar wel eens mis. Maar wat kan je dan doen?
Financiële zaken
Geld maakt niet gelukkig, durft men al eens te beweren. Maar financiële zorgen wegen (zeer) zwaar. Ontdek wat je kan doen als je het moeilijk hebt.
Mijn huis
Eindelijk, jouw eigen stek! Heb je gekocht of verkoop, huur of verhuur je. Een woning moet een veilige thuishaven zijn, wat er ook gebeurt.
Op het werk
In werkrelaties rijzen soms juridische vragen. Een advocaat staat jou bij en adviseert en bemiddelt waar nodig.
Relatie en gezin
Familie is belangrijk voor jou, en je wil alles voor hen doen. Maar relaties worden complexer en het traditionele gezin komt minder voor. Een advocaat helpt jou daarmee.