Ga verder naar de inhoud

Ondernemen

Ondernemen betekent vaak je passie najagen en je dromen waarmaken. Maar er komt ook heel wat bij kijken. Een advocaat helpt jou bij elke stap.

21 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 21 items op pagina 4 van de 5.
Ondernemen

Hoe kan ik een faillissement regelen?

Als er geen enkele uitweg meer is voor de financiële problemen van een onderneming, dan is een faillissement helaas onvermijdelijk. Dit gaat niet over eenmalige of tijdelijke wanbetalingen: bij een faillissement kan je de rekeningen structureel niet meer betalen en is er geen realistisch zicht op beterschap.

Meer lezen

Hoe kan ik een factuur betwisten?

Veel problemen kan je al op voorhand vermijden door te werken met een offerte of bestek. Maar helaas garandeert dat nog geen probleemloze factuur. Wat kan je doen als je niet akkoord gaat?

Meer lezen
Overleg

Hoe kan ik een contract verbreken?

Er bestaan verschillende manieren waarop een overeenkomst beëindigd kan worden. Maar welke de beste is voor jouw geval, hangt van vele factoren af. Waar moet je rekening mee houden?

Meer lezen
Grootouder & kind

Wat is estate planning?

Estate planning is het voorbereidingsproces voor het beheer en de verdeling van iemands vermogen (zoals eigendommen, investeringen en persoonlijke bezittingen) na overlijden of bij onbekwaamheid.

Het doel is om ervoor te zorgen dat de bezittingen van een persoon worden verdeeld volgens diens wensen en op de meest efficiënte manier mogelijk.

Meer lezen

Mag ik posten wat ik wil op sociale media?

In de snel evoluerende digitale wereld is het essentieel voor individuen met een sterke online aanwezigheid om juridisch advies in te winnen. Een advocaat kan cruciale begeleiding bieden met betrekking tot online publiciteit, bescherming van privacy en het vermijden van laster, eerroof of elektronische belaging.

Meer lezen

Zoek een advocaat

Niet zeker over uw situatie en u wil een advocaat in de buurt zoeken?

Actuele topics

Voorzitter Peter Callens
20/06/22

"Wat simpel lijkt, is niet altijd simpel. Bij de fiscus weten ze dat.”

In deze rubriek reflecteert onze voorzitter over de actualiteit. U leest hem elke twee weken. Ontdek waarover hij het vandaag met u wil hebben.

Meer lezen
Klant
25/01/22

Heeft u een eigen zaak? Opgelet: betalingstermijnen in B2B worden ingekort

U heeft het misschien ook al meegemaakt: een professionele klant draalt met de betaling van zijn factuur en daardoor komt u als ondernemer of kleine zelfstandige in financiële problemen. Welnu, de wetgever heeft de regeling rond de maximale betalingstermijn aangepast om ondernemers beter te beschermen tegen professionele klanten die het niet zo nauw nemen met het tijdig betalen van hun factuur.

Meer lezen
Toga
Toga - iStock

Hoe werkt dat, een advocaat nemen?

Je bent altijd vrij om zelf een advocaat te kiezen. Vraag uiteraard wel steeds op voorhand aan jouw advocaat of die je bij jouw specifieke vragen kan helpen. Elke advocaat heeft namelijk zijn eigen kennis en ervaring.

Zit je in een andere situatie?

Drugs en geweld

Twee onderwerpen waar we liever van wegblijven, maar soms kom je toch in een situatie terecht waar je geconfronteerd wordt met deze zaken.

Lees verder

Na het leven

Wat je na jouw leven achterlaat, kan je makkelijk op voorhand regelen. Een advocaat staat jou en jouw dierbaren bij.

Lees verder

Op school

Een school is een inspirerende omgeving. Maar soms word je er geconfronteerd een moeilijke situatie. Ontdek wat je dan kan doen.

Lees verder

In het verkeer

Je begeeft je dagelijks in het verkeer: voor je werk, om naar school te gaan, voor je hobby's,... Soms loopt het daar wel eens mis. Maar wat kan je dan doen?

Lees verder

Financiële zaken

Geld maakt niet gelukkig, durft men al eens te beweren. Maar financiële zorgen wegen (zeer) zwaar. Ontdek wat je kan doen als je het moeilijk hebt.

Lees verder

Mijn huis

Eindelijk, jouw eigen stek! Heb je gekocht of verkoop, huur of verhuur je. Een woning moet een veilige thuishaven zijn, wat er ook gebeurt.

Lees verder

Op het werk

In werkrelaties rijzen soms juridische vragen. Een advocaat staat jou bij en adviseert en bemiddelt waar nodig.

Lees verder

Relatie en gezin

Familie is belangrijk voor jou, en je wil alles voor hen doen. Maar relaties worden complexer en het traditionele gezin komt minder voor. Een advocaat helpt jou daarmee.

Lees verder