Ga verder naar de inhoud

Op het werk

In werkrelaties rijzen soms juridische vragen. Een advocaat staat jou bij en adviseert en bemiddelt waar nodig.

12 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 12 items op pagina 2 van de 3.
Werk

Ik had een arbeidsongeval, wat nu?

Er is sprake van een arbeidsongeval als je als werknemer een letsel oploopt door een ongeval tijdens en door de uitvoering van je arbeidsovereenkomst. Het gaat niet alleen om ongevallen terwijl je aan het werk bent, maar ook om ongevallen op de weg van en naar het werk of als je thuis werkt.

Meer lezen

Mijn werknemer had een arbeidsongeval, wat moet ik doen?

Er is sprake van een arbeidsongeval als een werknemer een letsel oploopt tijdens en door de uitvoering van de arbeidsovereenkomst door een ongeval . Het gaat echter niet alleen om ongevallen terwijl werknemers aan het werk zijn, maar ook om ongevallen op de weg van en naar het werk. Ook werknemers die thuis werken kunnen het slachtoffer worden van een arbeidsongeval.

Meer lezen
Ontslag

Ik ben ontslagen om dringende reden. Wat nu?

Als je ontslagen wordt om dringende reden, verwijt je (ex-)werkgever jou een ernstige fout die elke verdere professionele samenwerking tussen jullie onmiddellijk en definitief onmogelijk maakt. Die tekortkoming hoeft zich daarbij niet noodzakelijk in de professionele sfeer voor te doen. Ook een tekortkoming in de privésfeer kan leiden tot een ontslag om dringende reden.

Meer lezen

Mag ik de reden van mijn ontslag kennen?

Als je langer dan zes maanden aan de slag bent bij je werkgever, dan heb je in principe het recht om de reden van je ontslag te kennen. Er bestaan wel enkele uitzonderingen op deze regel.

Meer lezen

Hoe kan ik een factuur betwisten?

Veel problemen kan je al op voorhand vermijden door te werken met een offerte of bestek. Maar helaas garandeert dat nog geen probleemloze factuur. Wat kan je doen als je niet akkoord gaat?

Meer lezen

Zoek een advocaat

Niet zeker over uw situatie en u wil een advocaat in de buurt zoeken?

Actuele topics

1/04/24

Blijf vanaf nu op de hoogte van de voorlopige hechtenis van verdachte

Slachtoffer van een misdaad of wanbedrijf of als burgerlijke partij geregistreerd bent waarbij je fysiek of psychisch bent bedreigd of aangevallen? Dan heb je vanaf nu het recht op informatie over het verloop van de voorlopige hechtenis van de verdachte.

Meer lezen
Computer
20/04/23

Een beslissing van de vrederechter in jouw zaak kan je nu zelf opvragen via het internet

Heeft de vrederechter onlangs een beslissing genomen in een zaak van jou? Dan kan je die uitspraak nu ook zelf vinden via het internet. Meer bepaald via de site Just-on-Web.

Meer lezen
Klant
25/01/22

Heeft u een eigen zaak? Opgelet: betalingstermijnen in B2B worden ingekort

U heeft het misschien ook al meegemaakt: een professionele klant draalt met de betaling van zijn factuur en daardoor komt u als ondernemer of kleine zelfstandige in financiële problemen. Welnu, de wetgever heeft de regeling rond de maximale betalingstermijn aangepast om ondernemers beter te beschermen tegen professionele klanten die het niet zo nauw nemen met het tijdig betalen van hun factuur.

Meer lezen
Overleg
Overleg - iStock

Hoe werkt dat, een advocaat nemen?

Je bent altijd vrij om zelf een advocaat te kiezen. Vraag uiteraard wel steeds op voorhand aan jouw advocaat of die je bij jouw specifieke vragen kan helpen. Elke advocaat heeft namelijk zijn eigen kennis en ervaring.

Zit je in een andere situatie?

Drugs en geweld

Twee onderwerpen waar we liever van wegblijven, maar soms kom je toch in een situatie terecht waar je geconfronteerd wordt met deze zaken.

Lees verder

Na het leven

Wat je na jouw leven achterlaat, kan je makkelijk op voorhand regelen. Een advocaat staat jou en jouw dierbaren bij.

Lees verder

Op school

Een school is een inspirerende omgeving. Maar soms word je er geconfronteerd een moeilijke situatie. Ontdek wat je dan kan doen.

Lees verder

In het verkeer

Je begeeft je dagelijks in het verkeer: voor je werk, om naar school te gaan, voor je hobby's,... Soms loopt het daar wel eens mis. Maar wat kan je dan doen?

Lees verder

Ondernemen

Ondernemen betekent vaak je passie najagen en je dromen waarmaken. Maar er komt ook heel wat bij kijken. Een advocaat helpt jou bij elke stap.

Lees verder

Financiële zaken

Geld maakt niet gelukkig, durft men al eens te beweren. Maar financiële zorgen wegen (zeer) zwaar. Ontdek wat je kan doen als je het moeilijk hebt.

Lees verder

Mijn huis

Eindelijk, jouw eigen stek! Heb je gekocht of verkoop, huur of verhuur je. Een woning moet een veilige thuishaven zijn, wat er ook gebeurt.

Lees verder

Relatie en gezin

Familie is belangrijk voor jou, en je wil alles voor hen doen. Maar relaties worden complexer en het traditionele gezin komt minder voor. Een advocaat helpt jou daarmee.

Lees verder