Ga verder naar de inhoud

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in en rond de advocatuur.

201 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 201 items op pagina 1 van de 34.
Gevangenis
12/09/23

Ik moet naar de gevangenis. Wat nu?

Sinds 1 september 2023 worden alle gevangenisstraffen tussen de 6 maanden en 2 jaar uitgevoerd. Wat houdt dat nu eigenlijk precies in, we…
Meer lezen
Gesprek
4/08/23

We pleiten voor een evenwichtig wetsontwerp rond bewindvoering

Advocaat.be maakt zich zorgen over een voorgesteld wetsontwerp over bewindvoering. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft dit voorstel gedaan om een kleine groep nalatige, buitensporige en frauduleuze bewindvoerders aan te pakken. Hoewel we begrijpen dat het wetsontwerp misbruiken wil stoppen, hebben we een paar zorgen.

Meer lezen
20/07/23

Waag je kans op de Scriptieprijs en win €2.500!

Heb jij het afgelopen jaar je hart en ziel in jouw bachelor- of masterproef gestoken? Was jouw scriptie gewijd aan de advocatuur, of heb je de organisatie en werking van justitie grondig onderzocht? Dan heb je nu de unieke kans om je inspanningen te laten belonen!

Meer lezen
Leugendetector
13/07/23

College van procureurs-generaal bevestigt: de politie mag je niet aan de telefoon vragen om deel te nemen aan een leugendetectortest

Een tijd geleden kregen we te horen dat de politie blijkbaar ook telefonisch aan verdachten vraagt om deel te nemen aan een leugendetectortest. Daar reageerden wij als Advocaat.be meteen kritisch op. Ook het antwoord van het College van procureurs-generaal is nu duidelijk: dat kan niet via telefoon.

Meer lezen
7/07/23

Yasmina El Kaddouri is een advocaat die jongeren warm probeert te maken voor haar beroep

Yasmina El Kaddouri is een Gentse advocaat die zich al bijna 5 jaar inzet zich voor vzw TAJO. Ze laat jongeren kennismaken met het beroep van advocaat. Wij interviewen haar daarover.

Meer lezen
9/06/23

Jan Coninx ijvert als advocaat en ondernemer voor een warm België

Jan Coninx is een advocaat, een advocaat is ook een ondernemer. Hij is dus goed geplaatst als voorzitter van de vzw Ondernemers voor een warm België. De vzw zet zich via projecten op het gebied van voeding, cultuur en onderwijs om mensen gelijke kansen te geven om zich te ontwikkelen.

Meer lezen

Op zoek naar praktische antwoorden over een advocaat?

Praktisch

Wat kost een advocaat?

Een advocaat ontvangt een ereloon, aangevuld met een vergoeding voor gemaakte kosten. Maak daarom op voorhand goede afspraken met jouw advocaat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Meer lezen
Advocaten in rechtbank Leuven
Praktisch

Wat doet een advocaat?

Adviseren, bemiddelen, onderhandelen en verdedigen. Een advocaat kan je op verschillende manieren helpen. Zowel binnen als buiten een rechtbank.

Meer lezen
Advocaat met cliënten
Praktisch

Wat is een advocaat?

Een advocaat staat je bij met raad en daad. Doorheen de verschillende fases van jouw leven kan je in aanraking komen met justitie. Een advocaat begeleidt je dan doorheen het juridische kluwen. Ook als je ondernemer bent, is advies en bijstand van een advocaat geen overbodige luxe.

Meer lezen

Zoek een advocaat

Vind meteen een advocaat die bij jou past.