Ga verder naar de inhoud

Een advocaat staat je bij met raad en daad

Een advocaat helpt, adviseert, bemiddelt, onderhandelt en verdedigt je waar en wanneer nodig. Met de nodige juridische kennis begeleidt en ondersteunt jouw advocaat je waar die kan.

Zoek een advocaat

Veelvoorkomende situaties

Relatie en gezin

Lees verder

In het verkeer

Lees verder

Op het werk

Lees verder

Mijn huis

Lees verder

Financiële zaken

Lees verder

Drugs en geweld

Lees verder

Ondernemen

Lees verder

Op school

Lees verder

Na het leven

Lees verder

Vaak bezochte onderwerpen

Relatie en gezin

Familie is belangrijk voor jou, en je wil alles voor hen doen. Maar relaties worden complexer en het traditionele gezin komt minder voor. Een advocaat helpt jou daarmee.

Meer lezen
Situatie
Relatie en gezin

Ik wil scheiden

Wanneer je niet langer getrouwd wil blijven, kan je van je partner scheiden op twee manieren.

Meer lezen
Situatie
Relatie en gezin

Wat is gezinshereniging?

Wat is gezinshereniging? En wanneer is het mogelijk?

Meer lezen
Situatie
Ondernemen

Wat is de functie van een bewindvoerder?

Wanneer meerderjarige personen door hun gezondheidstoestand niet in staat zijn om zelf, permanent of tijdelijk, hun persoonlijke belangen of vermogensrechtelijke belangen te beheren, kan een bewindvoerder worden aangesteld.

Meer lezen
Situatie
Drugs en geweld

Welke rechten heb ik bij een politieverhoor?

Wanneer je door de politie verhoord wordt (of je nu verdachte, getuige of slachtoffer bent), heb je altijd recht op voorafgaand vertrouwelijk overleg met jouw advocaat en bijstand tijdens het verhoor.

Meer lezen
Situatie
Op het werk

Ik ben ontslagen om dringende reden. Wat nu?

Als je ontslagen wordt om dringende reden, verwijt je (ex-)werkgever jou een ernstige fout die elke verdere professionele samenwerking tussen jullie onmiddellijk en definitief onmogelijk maakt. Die tekortkoming hoeft zich daarbij niet noodzakelijk in de professionele sfeer voor te doen. Ook een tekortkoming in de privésfeer kan leiden tot een ontslag om dringende reden.

Meer lezen

Lees mee

Advocaat in rechtbank Antwerpen
Nieuws
24/01/24

Het belang van wrakingsverzoeken in ons juridisch systeem

Er is een toename van het aantal wrakingsverzoeken door advocaten, met name in Gent en Antwerpen. De minister van Justitie uit zijn bezorgdheid over deze ontwikkeling, en plant gesprekken met beroepsorganisaties van advocaten.

In dit artikel willen we dieper ingaan op wat een wrakingsverzoek precies inhoudt, waarom het een relevant juridisch instrument is, en hoe het een cruciale rol speelt in het waarborgen van eerlijke rechtspraak.

Meer lezen
Nieuws
11/01/24

Mr. Julie Vangeel: "Je moet alles geven, bij sportwedstrijden én in de advocatuur"

Julie Vangeel schittert zowel in haar job als op het hardloopparcours. Na een lange dag als specialist in overheidscontracten en ondernemings- en verenigingsrecht, vindt ze haar rust tijdens haar hardloopsessies. "Het is de ideale job voor wie een drukke job heeft", klinkt het. De jonge Bilzense advocate won al verschillende atletiekwedstrijden, ondanks haar recente start in de hardloopwereld.

Meer lezen
Advocaten in rechtbank Turnhout
Nieuws
9/01/24

Welke kleding mag een advocaat nu wel of niet dragen?

Je hebt misschien gehoord over een advocaat die een joods keppeltje droeg tijdens een rechtszaak in Gent. Maar hoe zit het eigenlijk met de kledingkeuze van advocaten? Laten we het duidelijk maken.

Meer lezen
Gesprek
Gesprek - iStock

Wanneer raadpleeg je een advocaat?

Een advocaat raadplegen doe je beter vroeg dan laat. Door op tijd juist advies in te winnen, vermijd je problemen in de toekomst.

Wat kost een advocaat?

De meesten durven niet naar een advocaat te stappen omdat ze schrik hebben dat ze de kost niet kunnen betalen. Maar laat dat je zeker niet tegenhouden! Er zijn geen vaste tarieven maar je kan wel op voorhand afspraken maken hierover.

Advocaat op School

Ben je leerkracht? Wil je je leerlingen beter de rechtstaat laten begrijpen? Dan staan onze enthousiaste advocaten te trappelen om naar jouw school te komen en boeiende presentaties te geven die speciaal zijn afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen. Via een interactieve les, een spel en visueel materiaal zetten we de complexe concepten van de rechtstaat om in begrijpelijke en spannende verhalen. Je leerlingen krijgen de kans om te ontdekken hoe wetten worden gemaakt, waarom rechtvaardigheid zo belangrijk is en hoe advocaten een cruciale rol spelen in onze samenleving.