Ga verder naar de inhoud

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in en rond de advocatuur.

13 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 13 items op pagina 2 van de 3.
Vluchtelingen wachten
17/06/22

Opinie: opkomen voor asielzoekers is opdracht voor advocaten

Er is behoorlijke ophef ontstaan over asielzoekers die geen opvang krijgen van Fedasil, hoewel zij daar recht op hebben. Dat recht is vastgelegd in de wet van 12 januari 2007 betreffende de opvang van asielzoekers. Een asielzoeker kan aanspraak maken op opvang ‘vanaf het doen van zijn asielaanvraag’ en het recht ‘is van kracht gedurende de hele asielprocedure’.

Meer lezen
Vrouwe justitia op kantoor
7/04/22

De scheiding der machten, een basisbeginsel

Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir heeft het zich gepermitteerd om een mening te tweeten over de strafmaat in het vonnis dat de Antwerpse rechtbank over dader Ben C. geveld heeft in een ophefmakende verkrachtingszaak.

Meer lezen
Slachtoffer man
17/03/22

Advocaat.be reageert op ontwikkelingen in nieuw seksueel strafrecht n.a.v. het bericht in HLN van 17 maart 2022

Advocaat.be is tevreden dat het er vandaag in het parlement gestemd wordt over het nieuw seksueel strafrecht. Wij steunen de minister hierin.

Meer lezen
Voorzitter Peter Callens
11/03/22

"Talloze advocaten bieden kosteloos advies aan Oekraïense vluchtelingen: een sterk signaal"

In deze rubriek reflecteert onze voorzitter over de actualiteit. U leest hem elke twee weken. Ontdek waarover hij het vandaag met u wil hebben.

Meer lezen
Man en kind onderweg
10/03/22

Tijdelijke bescherming voor Oekraïners, wat werkt dat nu?

Afgelopen dagen was er de oproep om een Oekraïense vluchteling op te vangen. Misschien heeft u hierop wel gereageerd en wil u nu helpen zodat deze persoon aan een verblijfsvergunning geraakt. Dat kan nu door het tijdelijke beschermingsstatuut. Maar hoe zit dat nu juist in elkaar?

Update: vanaf maandag 14 maart 2022 verhuist het registratiecentrum voor het attest tijdelijke bescherming naar Paleis 8 op de Heizel. Bovendien wordt de registratiecapaciteit aanzienlijk opgeschaald.

Meer lezen
Ruzie
9/03/22

Advocaat.be kritisch over buitengerechtelijke echtscheiding

Er werd een wetsvoorstel ingediend dat het mogelijk zou maken voor echtgenoten om te scheiden door een verklaring af te leggen voor de…
Meer lezen

Op zoek naar praktische antwoorden over een advocaat?

Praktisch

Wat kost een advocaat?

Een advocaat ontvangt een ereloon, aangevuld met een vergoeding voor gemaakte kosten. Maak daarom op voorhand goede afspraken met jouw advocaat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Meer lezen
Advocaten in rechtbank Leuven
Praktisch

Wat doet een advocaat?

Adviseren, bemiddelen, onderhandelen en verdedigen. Een advocaat kan je op verschillende manieren helpen. Zowel binnen als buiten een rechtbank.

Meer lezen
Advocaat met cliënten
Praktisch

Wat is een advocaat?

Een advocaat staat je bij met raad en daad. Doorheen de verschillende fases van jouw leven kan je in aanraking komen met justitie. Een advocaat begeleidt je dan doorheen het juridische kluwen. Ook als je ondernemer bent, is advies en bijstand van een advocaat geen overbodige luxe.

Meer lezen

Zoek een advocaat

Vind meteen een advocaat die bij jou past.