Ga verder naar de inhoud

Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in en rond de advocatuur.

15 aantal items zijn gevonden. U vindt hier 15 items op pagina 3 van de 3.
Ondervraging
7/04/22

Vertrouwelijk overleg bij de politie duldt geen pottenkijkers

U herinnert het zich ongetwijfeld: in mei vorig jaar kwam aan het licht dat de politiezone van Erpe-Mere vertrouwelijke gesprekken tussen advocaten en cliënten kon afluisteren. Daarover loopt er nog een onderzoek van het Comité P dat toezicht houdt op het werk van de politiediensten. Maar er is wel al een eerste rapport van het controleorgaan op de politionele informatie en daaruit blijkt al hoe sommige politie-eenheden omgaan met het vertrouwelijk overleg tussen een advocaat en zijn cliënt op het politiekantoor.

Meer lezen
Slachtoffer man
17/03/22

Advocaat.be reageert op ontwikkelingen in nieuw seksueel strafrecht n.a.v. het bericht in HLN van 17 maart 2022

Advocaat.be is tevreden dat het er vandaag in het parlement gestemd wordt over het nieuw seksueel strafrecht. Wij steunen de minister hierin.

Meer lezen
14/12/21

Alle zedenzaken achter gesloten deuren behandelen? Wij zijn er geen voorstander van.

Het Antwerpse hof van assisen besloot gisteren dat het de rechtszaak over de verkrachting en de moord op Julie Van Espen met gesloten deuren zal behandelen. Uit respect voor het privéleven van de vermoorde jonge vrouw.

Meer lezen

Op zoek naar praktische antwoorden over een advocaat?

Praktisch

Wat kost een advocaat?

Een advocaat ontvangt een ereloon, aangevuld met een vergoeding voor gemaakte kosten. Maak daarom op voorhand goede afspraken met jouw advocaat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Meer lezen
Advocaten in rechtbank Leuven
Praktisch

Wat doet een advocaat?

Adviseren, bemiddelen, onderhandelen en verdedigen. Een advocaat kan je op verschillende manieren helpen. Zowel binnen als buiten een rechtbank.

Meer lezen
Advocaat met cliënten
Praktisch

Wat is een advocaat?

Een advocaat staat je bij met raad en daad. Doorheen de verschillende fases van jouw leven kan je in aanraking komen met justitie. Een advocaat begeleidt je dan doorheen het juridische kluwen. Ook als je ondernemer bent, is advies en bijstand van een advocaat geen overbodige luxe.

Meer lezen

Zoek een advocaat

Vind meteen een advocaat die bij jou past.